6.8 C
София

В Windows 9 ще бъдат достъпни няколко работни плота

Най-четени


Порталите NeoWin и Übergizmo публикуваха едновременно информация, според която в бъдещата операционна система Windows 9, известна под кодовото име Threshold, компанията Microsoft ще върне не само желания от много потребители бутон „Старт“, но също така ще позволи и използването на няколко работни плота, всеки от които ще може да бъде настроен независимо от останалите за изпълнение на различни персонализирани задачи, напр. развлечения, работа, учене и т.н. Припомняме, че тази функция отдавна е налична в платформите Mac OS и Linux.

Тя ще бъде полезна и за онези, които искат или на които се налага да използват няколко монитора – виртуалното разделение на работното пространство във Windows 9 ще позволи мигновено превключване между плотовете и стартираните задачи. Съдейки по наличните към момента данни, тези области ще се създават със специален бутон, разположен в лентата на задачите, а преходът между тях ще се извършва с помощта на комбинации от клавиши.

Не е изключено също така в първата версия на Windows 9, която ще се появи на пазара, тази функция да не бъде достъпна и да се появи едва след някой от последващите ъпдейти на операционната система. За съжаление, към момента не са известни повече подробности.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини