В YouTube свърши мястото за политическа реклама

5
405

Десетина дни преди изборите за президент на САЩ политическите кампании се сблъскаха с неочакван проблем – YouTube дотолкова се напълни с реклами с агитация, че на сайта повече няма място за политическа реклама.

Огромният брой на тези рекламни клипове и съответното повишаване на търсенето доведе до удвояване на цените за тяхното поместване.  Това носи допълнителна печалба на Google, който е собственик на YouTube, което стана точно навреме, понеже по-рано тази година интернет гигантът се сблъска с рязко падане на приходите от реклами във връзка с пандемията от COVID-19.

Тази странна ситуация с YouTube принуди организаторите на неголеми агитационни кампании да търсят възможност да поместват своите реклами на други места. Медийният директор на  Lockwood Strategy Lab Кейт Стърн, работеща върху рекламите на Демократическата партия, обяви случилото се за криза. Според нейните думи, всички политически рекламодатели купуват реклама в едни и същи щати за една и съща аудитория, заради което предизборното харчене за рекламно време започна да прилича на оживлението, което настъпва по време на Черния петък и Киберпонеделника.

Bloomberg съобщи, че напливът на политическа реклама е предизвикал масов поток на дезинформация в рекламните клипове. YouTube се опитва да реши този проблем чрез внимателен анализ на всяка политическа кампания за нейното съответствие с правилата и политиката на платформата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари