В YouTube ще бъде въведена аудио реклама за хората, които повече слушат, отколкото гледат

4
341

В YouTube ще се появи реклама, фокусирана върху аудиото. Тя ще бъде предназначена за клиповете, които потребителите повече слушат отколкото гледат. Предполага се че този формат масово ще бъде използван в музикалните клипове, подкасти и YouTube Music.

Мениджмънтът на тази популярна онлайн услуга отбелязва, че новата реклама не е предназначена само за аудиото. Видео рекламите ще си останат, но ще бъде обърнато внимание на музиката и музикалните клипове. Очаква се това да има голям ефект при аудиторията, която повече слуша съдържанието, предлагано от YouTube, и отделя минимално време да гледа екрана.

YouTube заяви, че при над 75% от провежданите подобни кампании водят до по-значителна разпознаваемост на рекламирания бранд. Така например, аудио рекламата на Shutterfly е довела до 14% по-добро разпознаване на марката и е увеличило с 2% благосклонността на целевата аудитория. Главното условие за успеха на тези аудио реклами е потребителят да може да си представи рекламирания обект затворени очи.

Освен това YouTube предлага на рекламодателите да вмъкват целева реклама според музикалните жанрове – поп, латиноамериканска музика и други подобни. Ръководителят на музикалния отдел на YouTube Лайор Коен отбеляза, че това е важна промяна. Според него, YouTube има над два милиарда потребители и всеки един от тях гледа и слуша поне по един музикален клип в месеца.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари