Газова електроцентрала използва излишъците от електроенергия за добив на биткойни

3
900

Властите на малкото градче Дрезден в американския щат Ню Йорк решиха да използват излишъците от получената енергия, която се генерира от местната газова електроцентрала, за добив на биткойни. С помощта на закупени специални изчислителни устройства за добив на криптовалута, електроцентралата успява да получава по около 5,5 биткойна на денонощие, което е приблизително $43-$45 хиляди на ден в зависимост от курса на първата криптовалута.

Партньор на тази електроцентрала е местният минен холдинг. Засега добивът на криптовалута е много изгоден, понеже централата по принцип няма какво да прави с излишъците си на енергия. Но ако нуждите на минния холдинг от електроенергия нараснат, цифровата ферма престоява.

Навярно е по-добре да се използва някаква система за акумулиране на енергията, но с помощта на генерираните средства компанията увеличава броя на работните места.

В същото време курсът на биткойна падана под $8000, а пазарната капитализация на криптовалутния пазар намаля с 10%.

Цените на повечето популярни алтернативни цифрови валути паднаха с над 10%:

Криптовалутите Ethereum и Bitcoin SV се завърнаха в района на $200, а един Litecoin сега струва $50. Общата пазарна капитализация на криптовалутния пазар намаля с 9.6% и сега е на ново $226 милиарда.

Има съвсем ясна корелация на падането на цената на нефта с цената на биткойна. Нефтът марка Brent поевтиня с над 20%, като това е най-големият спад за изминалите 29 години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари