Гаф беляза конференцията на Sony в Лас Вегас

4
24

Sony започна CES 2013 в Лас Вегас с гаф при представянето на „революционния“ – по думите на шефа на компанията – телевизор на Sony. Малко след започването на презентацията си за устройството, двама техници внесоха телевизора, който за кратко работи, след което екрана потъмня и на преден план се появи т.нар. „син екран на смъртта“ (blue screen of death, BSOD).

„Този революционен телевизор комбинира най-големия OLED екран със зашеметяващата 4K резолюция, което включва и този красив…интерфейс дисплей“, прекъсна изказването си изпълнителният директор на Sony Казуо Хираи, поглеждайки екрана, добавяйки: „Отлично“.

Конференцията на японската компания обаче съвсем не беше провал, като от думите на Хираи, става ясно, че Sony „възвръща своята харизма“. Освен 54-инчовия Ultra HD OLED телевизор, в плановете на компанията влиза пускането на пазара и на редица други устройства, между които безжични тонколони, водоустойчиви мобилни телефони, предоставянето на възможност за даунлоуд на филмово съдържание от Sony Pictures, предназначено за Ultra HD приемниците на компанията, нов фотоапарат, описан от Хираи, като „Ферари в тялото на Мини Купър“ и други. Той заяви, че компанията няма, каквото и да е намерение да се разделя с музикалния си или филмовия бизнес, каквито спекулации витаеха в публичното пространство. Той обяви, че Sony ще акцентира на бизнеса си с мобилни устройства, като плановете на Sony включват увеличаване на продажбите от 34 на 54 милиона единици.

Хираи заяви, че компанията ще се съсредоточи над производството на по-висококачествени продукти, съдържащи по-мощни технологии, което да върне верните привърженици на компанията. Казуо Хираи смени на поста президент и изпълнителен директор на Sony Хауърд Стрингър през април. Компанията очаква да отбележи ръст през настоящата фискална година равняващ се на 20 милиарда йени. Sony изживяха трудни времена. Компанията беше 4 последователни години „на минус“ и отбеляза осемгодишен спад на пазара на телевизори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари