ГДБОП предупреждава за СПАМ атака

10
2871

Стотици хиляди фишинг имейли постъпват  в пощите на различни институции, извършващи търговска дейност. Не предоставяйте лични и други данни при получаването на подобни мейли.

От 20 март в страната е активна СПАМ атака, при която, на общ принцип са разпратени стотици хиляди електронни писма до потребители на български мейл провайдъри.

Фишинг мейлите са еднотипни по съдържание, претендират че са разпратени от името на различни банкови институции, извършващи търговска дейност на територията на страната. В съобщенията фигурира линк, който приканва получателите да въвеждат оторизационните си данни от акаунти за електронно банкиране (потребителски имена и пароли) или финансови платежни инструменти (данни от дебитни и кредитни карти) под претекст, че се извършват профилактични действия от името на финансовите институции.

ГДБОП апелира  към необходимото внимание при получаването на фалшиви непоискани търговски съобщения. Най-важно е да не се предоставят лични и други данни при получаването на подобни СПАМ имейли.

Всички финансови институции, осъществяващи търговска дейност на територията на страната, НЯМАТ ПРАКТИКА да изискват подобен тип данни по описания по-горе  начин.

ГДБОП е създала организация с големите имейл провайдъри в страната за филтриране на измамните СПАМ съобщения.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
3 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
ИванSelski BekSpiritthate meМетоди Дамянов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз ве аз
Аз ве аз

Преди да си направя gmail, бях на български мейл провайдър и постоянно бях под спам атаки.

Misho
Misho

Охооо, късно, много късно ги засякохте бре. Тези фишинг мейли, ми пристигат в abv -to вече 3 седмици. Ама хубаво е, че ГДБОП са намерили време да пуснат новина, сега ако намерят време и да предодвратят спама, ще е чудесно.

Techhead
Techhead

„Финансови институции“, 😀 😀 направо са от името на Fibank и други банки, добре че нямам ни един банков акаунт и ще ме хванат за дългия и хакерите, и банкерите.

Azhen
Azhen

Да и аз получавам такива от името на Fibank и ЦКБ , макар че нямам никакви сметки и акаунти при тях , забелязах че домейните от които идват тея писма са украински най-вече.

Иван
Иван

Нормално. И двете банки са проформа български, но де факто руски. Не бих се учудил ако украинците приложат някоя атака. Все пак русия заграби толкова много от Украйна, а и от последните новини става ясно че няма да зачетат решенията на арбитража насочени към изплащане на близо $8 млрд. от страна на газпром към украинското газотранспортно предприятие.
Направо да се запита човек поради каква причина нашето правителство си счупи краката да бърза да изплати на росатом ядрените реактори които няма какво да правим и така ще си държим в найлони няколко десетилетия, след като русия не признава търговския арбитраж?

Методи Дамянов
Методи Дамянов

Злото идва само от сащ и британия!

hate me
hate me

Тази новина е със статус „вечна“. Спам атаките никога няма да спрат!

Spiritt
Spiritt

и аз получих от ДСК, първоначално се стреснах, ама бързо осъзнах, че е измама. дано повечето хора са били като мен, да не се връзват на евтини трикове.

Selski Bek
Selski Bek

Да, от 20 март и е правилно, че не са писали, коя година, че станаха доста летата с бесен спам, разбираш ли…

Иван
Иван

Щях са се учудя ако бяха написали: ГДБОП СПРЯ СПАМ/фишинг атаки!
предупреждения може да получим и от човек със средна техническа грамотност :/