ГДБОП спря 15 сайта продаващи фалшиви стоки

20
3134

Мащабна специализирана операция в град Варна срещу незаконна търговска дейност в Интернет е проведена на 7 февруари от служители от отдел „Киберпрестъпност“ -ГДБОП и колегите им от сектора във Варна. Под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура – Варна са предприети процесуално-следствени действия, в хода на които са иззети огромни количества стоки от защитени търговски марки.

С извършените претърсвания и изземвания на 5 адреса в гр. Варна антимафиотите са пресекли незаконна дейност на общо 15 сайта, разпространяващи фалшиви стоки на клиенти от България, Гърция и Румъния. Един от сайтовете имал регистрирани над 43 000 потребители, натрупал е 15 810 948 посещения и е реализирал повече от 25 000 продажби на парфюми.

Антимафиотите открили в двата склада на извършителите над 9500 мъжки и дамски парфюми на 30 водещи световни търговски марки, над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила, аксесоари.

На домашните адреси във Варна на двамата задържани за 24 часа жители на Ямбол  били намерени големи суми пари, както и самите компютърни конфигурации, от които са качвани обявите за продажба в администрираните от тях сайтове. Единият мъж е задържан в офиса на куриерска фирма в областния град в момент, в който се опитвал да изпрати поредните 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност.

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от кредитните карти на потребителите или предоставят стоки с ниско качество, предупреждават от ГДБОП.

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
9 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
15 Автори на коментарите
Athlon64 strikes back....проповfavrFunpix3l Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
koko
koko

Защо не се споменават тези сайтове, за да се предпазим ?

Fun
Fun

Защото са ги спрели, чети.

pen4o
pen4o

Фалшива новина, това и аз мога да го напиша, но няма никъде потвърждение – пък не ми говорете че калдатЪ я поства първа. Кой са сайтовете ако е истина.

Fun
Fun

Fun
Fun

Ето ти и тонове други новини, дори един Гугъл не можеш да ползваш.

https://www.google.com/search?q=%D0%93%D0%94%D0%91%D0%9E%D0%9F

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Преименувай се вместо fun на, dumb……

pix3l
pix3l
Кръстьо
Кръстьо

Антимафиотите открили в двата склада на извършителите над 9500 мъжки и дамски на 30 водещи световни търговски марки ??? какво

Gg
Gg

„IT новини“

RB3301
RB3301

Статията не е измислица. Ето прес новината: https://presscenters.com/News/115404/gdbop-predprie-akciya-v-zashtita-na-intelektualnata-sobstvenost

Коментар
Коментар

аз не бих си купил парфюм иули маратонки от некъв сайт различен от този на производителя или представител опоменат в негов сайт. Все пак не се учудвам..

Fun
Fun

Не купувайте от страници с ниски цени, по-ниски от пазарните и със съмнителна репутация. Дори в магазините проверявайте стоката!

„Българинът най-много го е страх да не настине и да не се мине“, цепи стотинката и купува китайски репилики заради твоторото и си мисли, че е „на плюс“.

Един съвет – или купете истинското нещо, или не купувайте нищо!

luckyboy
luckyboy

Спрели дедовия,поредната малоумна статия..Калдейта ставате все по-жълти…

Fun
Fun

Кое не е вярно от написаното, хората ти цитираха пресцентъра на държавна институция!

Малограмотен трол, идват избори избояхте наляво-надясно и почнахте да казвате и на черното бяло, само и само евразийските ви идеи да успеят да се реализират. Няма да успеете с никаква манипулация, това е България и скоро арести ще има за всеки трол под московска команда!

favr
favr

хахахахаахах кви арести, я недей са излага… иначе си прав, идват избори и твойте хора, понеже са наясно че ги губят са впрегнали цялата си либерална паплач, да тролят де що сварят в интернет… ей та тебе… смени ника и цапаш ли цапаш…

bore_bore
bore_bore

Добре.
Продавам парфюм за 50 лева, който ако е истински струва 500$. Не е па чак толкова незаконно, да хващат тия дето ги правят.

Крис
Крис

Само не разбрах къде точно е престъплението…

Fun
Fun

Това няма да те оневини, ако правиш същата дейност. „Не разбрах“, „не знаех“, „не съм чел“, все извинения на престъпници.