Гейб Нюъл и Джей Джей Ейбрамс обявиха сътрудничество в областта на игрите и киното

0
32

Двама от най-известните гурута в развлекателната индустрия – Гейб Нюъл и Джей Джей Ейбрамс – обявиха бъдещото си сътрудничество в областта на игрите и киното. Един от основателите на гейм студиото Valve и известния телевизионен и кино режисьор ще работят върху няколко бъдещи проекта, сред които потенциални филмови адаптации на игрите Portal и Half-Life.

Двамата участваха в конференция, по време на която поотделно изтъкнаха предимствата и недостатъците на типа медия, с който работят. В крайна сметка и двамата достигнаха до извода, че игрите и киното имат какво да научат едни от други. За съжаление обаче те не обещаха нищо конкретно, а просто доказаха, че действително биха били успешен екип. По време на конференцията и двамата се изказваха с уважение един за друг, но, в същото време, не се страхуваха да критикуват директно това, което не харесват. Тези две неща са жизненоважни за всеки успешен екип.

И двамата автори се съгласиха с това, че както във филмите, така и в игрите, преди да започне реалното действие е хубаво зрителите/геймърите да поопознаят малко главния герой. Ето защо преди реалната завръзка на сюжета както в игрите, така и във филмовите продукции често наблюдаваме героя във всекидневната му среда. Именно през първите няколко минути ние започваме да му симпатизираме и така се изгражда важна връзка между него и нас самите, която ни държи до края.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари