Германия изостава с плановете си за прехода към електромобили

6
1050

Купувачите на електромобили в Германия не са доволни от тяхната цена, пробег и от липсата на инфраструктура. Правителството на страната възнамерява да отстрани тези недостатъци чрез даването на значителни допълнителни субсидии. Освен това, Германия ще се договаря с автомобилните гиганти на Европа за обединяване с цел разработването на акумулаторни батерии с твърд електролит.

По всичко личи, че Германия ще разтегли времевите рамки за появата на 1 милион електромобили на шосетата на страната. Първоначалните планове бе това да стане към 2020 година. Но според представения наскоро правителствен отчет, този срок ще трябва да бъде удължен до 2022 година. Информацията е на Reuters.

Продажбите на електромобили в Германия миналата година рязко нараснаха благодарение на държавните субсидии през 2016 година в размер на $1,2 милиарда. Частично тези пари бяха използвани да повишат интереса към електромобилите в Германия.

Но много хора, закупили подобни коли бяха обезкуражени от тяхната цена и техния пробег. Често срещан аргумент е, че три часа пътуваш – два часа зареждаш.

Ето защо Германия възнамерява от 2019 година да намали данъчната тежест за притежателите на електромобили и да построи нови 100 000 зарядни станции. Предвижда се и споделено използване на електромобилите.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ПенчоronsimИван115Коментар Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

нали си внесоха „умове“ от близкия изток, очакваме рязък неучно-технически прогрес

115
115

Внесоха си чистачи на тоалетни и явно от такива са имали нужда. Проблема е, че искат да ги споделят с другите европейски страни, които нито са ги искали, нито имат нужда от такива.

Иван
Иван

Времето е пари. Никаква субсидия не може да ме накара, да вися като идиот по зарядните станции, да наставям нервно цигарите, докато конкурентите ми през това време обикалят клиентите. Дори за някой в малка държава като България, който днес трябва да мине 500-600км, електромобилът е абсурд. А при разстоянията и скоростите в Германия?

Пенчо
Пенчо

Точно така ти ще седиш в бензиностанцията да оставиш оборота които имаш от 5-те клиента които си обиколил а аз със Теслата ще обикалям за чиста печалба. Ето това е разликата, защото ЕЛ колата е винаги заредена всяка сутрин на 100% а твойта рано или късно трябва да се зареди с пари и висене на опашки.

ronsim
ronsim

Преди Мноого Години един Умен предложи батериите да са като отделен блок под автомобила и на така наречените електростанции Роботизирано да се подменя целия блок.
Но тука вече дойдохме до задънена улица.Ще трябва да се унифицират тези блокове, но Големите Тибурони това не ги устройва (сигурно сте забелязали, че се бълват Модели всякакви на какво ли не и единствената цел на това е Само да Няма взаимозаменяемост на компонентите).
Тези, които са Монополирали пазара няма да допуснат това.Олигархията е Много Тясно свързана с управляващата власт и парите, които Изсмукват от Държавата (Народа) са неща които не могат да изпуснат.

Пенчо
Пенчо

Германия ще е първата фалирала държава от ЕС. Цялата им икономика се върти около автомобилостроенето а то отива към задънена улица. Невероятно скъпите заводи за производство на двигатели и милоните части нужни за колите с ДВГ нито е рентабилно да се поддържат нито да се премахнат/превърнат в заводи за батерии и от един момент нататък остава само фалитът.