Германия се превръща в нов криптовалутен център. Германците се интересуват от биткойна поради неговата антиинфлационна природа и анонимност, а в Берлин живеят създателите на водещи криптовалути, включително Ethereum, както и други блокчейн проекти.

Wall Street Journal счита, че ако Китай наистина забрани добива на цифрова валута, майнърите ще се прехвърлят в Германия, където цената на електрическата енергия постоянно пада, благодарение на прехода към възобновяеми източници на енергия.

Deloitte от своя страна съобщи, че в GitHub платформата германските блокчейн проекти са на четвърто място след Китай, САЩ и Великобритания. Първите проекти от този тип са започнали да се появяват още през 2008 година.

Берлинчанинът Йорг фон Минквитц, основател на стартиращата компания Bitwala, казва че се е заинтересувал от биткойна още през 2011 година след дълговата криза в Европа. „В Германия винаги е имало проблем с централните органи на властта, които се опитват да контролират нашите пари“ – твърди Минквитц.

От блокчейна се интересуват не само в Берлин, но и във Франкфурт и Мюнхен, а Deutsche Bank и Bertelsmann се опитват да използват блокчейн в своите операции. Много немски компании внедряват новата технология и съставят бизнес планове, свързани с криптовалути.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Германия може да стане столица на биткойна"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка