Германия се превръща в нов криптовалутен център. Германците се интересуват от биткойна поради неговата антиинфлационна природа и анонимност, а в Берлин живеят създателите на водещи криптовалути, включително Ethereum, както и други блокчейн проекти.

Wall Street Journal счита, че ако Китай наистина забрани добива на цифрова валута, майнърите ще се прехвърлят в Германия, където цената на електрическата енергия постоянно пада, благодарение на прехода към възобновяеми източници на енергия.

Deloitte от своя страна съобщи, че в GitHub платформата германските блокчейн проекти са на четвърто място след Китай, САЩ и Великобритания. Първите проекти от този тип са започнали да се появяват още през 2008 година.

Берлинчанинът Йорг фон Минквитц, основател на стартиращата компания Bitwala, казва че се е заинтересувал от биткойна още през 2011 година след дълговата криза в Европа. „В Германия винаги е имало проблем с централните органи на властта, които се опитват да контролират нашите пари“ – твърди Минквитц.

От блокчейна се интересуват не само в Берлин, но и във Франкфурт и Мюнхен, а Deutsche Bank и Bertelsmann се опитват да използват блокчейн в своите операции. Много немски компании внедряват новата технология и съставят бизнес планове, свързани с криптовалути.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ПенчоКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пенчо
Пенчо

Еее стига де! Сега оня балък дето каза че биткойна няма стойност всеки път като чуе Германия или немец и ще му става тъжно…

Кольо
Кольо

Къде мешаш Германия и немец в едно изречение, попита германецът…Мустафа.

Пенчо
Пенчо

И ти си прав!