Министерството на финансите на Германия подписа постановление за признаването на биткойна за законно платежно средство.

Информацията е на Cointelegraph, който допълва, че покупките, извършени с криптовалута, няма да се облагат с данъци.

Постановлението бе подписано във вторник, 27 февруари, и в него се цитира решението на Европейския съд от 2015 година, определило биткойна за валута от гледна точка на данъчното облагане, едновременно с това отменило данък добавена стойност при закупуването на стоки и услуги с криптовалути.

Самото решение на Европейския съд допуска разминаване в мненията сред различните държави на Европейския съюз относно същността и регулацията на криптовалутите. Всяка страна може да има свое мнение относно биткойна – дали това е валута или стока.

Германия официално прие биткойна за валута и като се отбелязва в постановлението на Министерството на финансите, криптовалутите стават еквивалентно законно средство за разплащане и могат да се използват от участниците в транзакциите като алтернативен договорен или незабавен начин на разплащане.

Любопитно е, че по-рано тази година ръководителят на Бундесбанк Йоахим Вюрмелинг заяви, че цифровите валути, като например биткойна, трябва да бъдат регулирани с помощта на международни правила, а не на нивото на отделните нации.

Промяната в отношението е очевидна. Очакваме подробности.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари