Германските власти съвсем скоро ще организират аукцион за продажбата на биткойни, конфискувани от търговци на наркотици и се надяват да получат за тях около 2 милиона евро.

Популярния Der Tagesspiegel съобщи, че за продажба ще бъдат представени 126 биткойна, иззети през 2014 година в резултат от съвместна операция на полицията на Хесен, Европол и ФБР срещу работещите в даркнет незаконни магазини Hydra и Silk Road 2.0.

Сега криптовалутата се съхранява от силовите структури на град Хесен. Ако биткойните бяха продадени към датата на тяхното изземване, властите щяха да получат едва 50 000 евро. Но благодарение на големия скок на курса, сега тази сума нарасна на почти 2 милиона евро.

Отнасяме се към биткойните като към малотрайна продукция и затова ги предлагаме на търг“ – каза прокурорът на централната агенция за борба с киберпрестъпността Бениамин Краузе.

Не се знае колко са всичките конфискувани биткойни от германските власти. Известно е само, че на търга ще бъдат предложени 126 биткойна.

И в другите държави се постъпва по същия начин. В САЩ бяха проведени няколко търга за продажба на конфискуван биткойни по време на разследването на незаконния магазин Silk Road. Аналогични търгове имаше миналата година в Австралия, а през лятото – в Южна Корея.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари