Германският съд разреши на Tesla изграждането на Gigafactory 4

13
1230

Както се очакваше, германският съд отклони жалбата на активистите от екологичното движение Gruene Liga Brandenburg (Зелената лига на Бранденбург) и сега Tesla може да продължи с разчистването на горите в рамките на подготовката строителството на европейската Gigafactory 4. Съдът подчерта, че компанията разполага с всички необходими законови разрешителни и документи за започване на строителството.

Автомобилната компания на Илън Мъск още през месец ноември миналата година обяви, че новата гигантска фабрика и инженерно развойният комплекс към нея ще бъдат изградени на запад от Берлин. А миналия месец стана известно точното местонахождение – за строителството на Gigafactory 4 компанията е закупила в бранденбургската зона Грюнхайде поземлен участък с обща площ 300 хектара. Този участък първоначално бе предвиден за изграждането на новите заводи на BMW, но тази компания по-късно се отказа да строи.

Tesla започна да разчиства територия от 92 хектара с горски насаждения, като на тяхното място ще бъдат положени основите на гигантската фабрика. Но се намеси Gruene Liga Brandenburg, която заяви, че заводът заплашва местната природа и водоеми. Германският съд спря изсичането на горите, но след разглеждането на съдебния иск на Зелените, разреши работата по Gigafactory 4 да продължи, понеже всичко е законно. Това забави Tesla, която възнамеряваше да се се справи с горските насаждения само за три дни.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
8 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Германия влиза в рецесия след невиждан от четвърт век – 22 годишен спад в автомобило строенето:
https://www.ccn.com/tesla-is-slowly-pushing-germany-into-recession/

https://www.ccn.com/wp-content/uploads/2020/02/Tesla-Model-3-sales-768×543.png

Сините графи на чарта са комбинирани от по няколко модела накуп!!!

Джони
Джони

и все пак, USA sales..

Dave
Dave

В Европа няма още фабрика 🙂

Dave
Dave

Статията ти е от миналата година, фейкнюзър незапознат. А както се вижда графиката на Иван е от същия сайт който и ти си дал 😀

Запознат
Запознат

Сапун Дав
Поне си раздвижи мисловната дейност. Значи си забелязал, че на Ванката статията е само за САЩ. А другата графика показва пазара за цялата година в Европа.
Честито 🙂
Имало и мислещи
А бе имало бъдеще за германските автомобили. И добре че е така, защото ако не беше Германия сигурно сега щяхме да ядем само боб и леща.
Ако не знаеш Германия е двигателя на европейския съюз. А България е част от него и сме зависими. Едно падение на Мъзг е добре дошло за европейската икономика 🙂

Браво!
Браво!

Браво!

saentist
saentist

Да очакваме Тесли с истинско дърво а не пласмасария в купето.

Dave
Dave

Тия „дървета“ са от ферма за картон и стават само за хартия.

Радо
Радо

Колко модела Тесла си видял/карал с пласмасария в купето?

U4en
U4en

далаверата клати феса из целио свят

Редовен потребител
Редовен потребител

В първия абзац не сте написали пълното име на екологичното движение – Gruene Liga Brandenburg и така превода на името става малко не точен.

Shibaley@abv.bg

без обща култура