fbpx
-1.7 C
София

Главната цел на Xiaomi през следващите три години е завоюването на индийския пазар

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Към днешен ден на индийския пазар доминират Samsung и Micromax. Но под натиска на китайците, тези големи компании бавно, но непрекъснато губят позиции. По време на интервю за The Wall Street Journal генералният директор на Xiaomi Лей Джун, често наричан „китайския Стив Джобс“, съобщи, че възнамерява за три години да изведе своята компания на първо място в индийския пазар.

 

Бизнес-моделът на Джун прилича на Apple. Xiaomi възнамерява да изгради цялостна екосистема от устройства и онлайн-услуги за тях. Лей Джун счита, че за толкова голяма държава като Индия не е толкова важен броя продадени мобилни устройства. Достатъчно е да се обхванат 10-20% от местните производители, за да се получи добра печалба от Интернет-услуги, медийно съдържание и други подобни продукти. В същото време, този бизнес модел е съвършено неудачен например за Хонконг или Тайван.

 

Това означава, че Xiaomi се интересува преди всичко от развиващите се страни с огромно население. Много анализатори считат, че след Индия Xiaomi ще се насочи към пазарите на страните от Латинска Америка – Бразилия и други, както и към Африка.

Наблюденията показват, че индийците с голямо желание купуват функционалните и евтини китайски устройства, така че планът на Лей Джун може и да се осъществи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини