Главният изпълнителен директор на Sun Microsystems подаде оставка

0
16

Джонатан Шварц (Jonathan Schwartz), който е главен изпълнителен директор на Sun Microsystems от 2006 година, обяви за оттеглянето си от компанията. Той открито обяви чрез безплатната социална мрежа и микроблог услуга Twitter на 3 февруари, че това е последният му ден в компанията и от тук нататък ще му бъде много скучно. В допълнение, Шварц каза сбогом в стил хайку (жанр в японската поезия): Финансова криза / Клиенти по-малко / Генерален директор вече няма (Financial crisis/Stalled too many customers/CEO no more).

Това изявление на ръководителя на Sun не идва като изненада – по-рано имаше слух, че Шварц може да подаде оставка след сливането на компаниите Sun Microsystems и Oracle. Напомняме ви, че сделката Oracle-Sun, след продължително разследване, получи разрешение от Европейската комисия и приключи успешно.

Джонатан Шварц се присъедини към Sun през 2006 година, като смени Scott McNealy, един от основателите на компанията. В последния си запис в сайта на Sun, Шварц пише, че той е уверен в това, че поглъщането ще се състои и че то ще бъде „бързо и драматично“. Той заявява: „Технологиите винаги са били смисъла на живота ми, благодаря за вашата подкрепа и желая успех на всички”.

Информация за новата си работа той не съобщава, а тези които се интересуват ги съветва да следят за обновления в неговия профил, в Twitter. В компания Oracle не коментират изявлението на Шварц, не потвърждават, в същото време не го и опровергават. Разделът в сайта на компанията Sun с биографиите на своите лидери е изтрит, там е поставена хипервръзка към подобен раздел от сайта на Oracle. Главен изпълнителен директор на Oracle е отбелязан Лари Елисън (Larry Ellison), а информация за Шварц няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари