Глобален срив в работата на YouTube, YouTube TV и YouTube Music

3
1020

В 4:20 часа наше време потребителите от целия свят започнаха да се оплакват, че YouTube не е достъпен. Сривът засегна и онлайн услугите YouTube TV и YouTube Music.

Downdetector съобщи, че YouTube е бил недостъпен за потребителите от Европа и САЩ. Повечето от оплакванията са изпратени от САЩ, което не е за учудване, понеже по това време в Европа е късна нощ.

Според данните на Downdetector, около 43% от жалбите са свързани с проблеми с гледането на видеа, 37% от потребителите твърдят, че не виждат YouTube, а 19% – не могат да се логнат.

Сривове в работата на YouTube почти не е имало. Услугата YouTube TV за съвсем кратко време прекъсна по време на лятното Световно първенство по футбол, а през месец април тази година, някои раздели на YouTube за известно време бяха недостъпни. Имаше и други съвсем кратки прекъсвания.

Малко след появата на първите съобщения екипът на YouTube потвърди, че е в течение на проблема и работи върху неговото отстраняване.

След около два часа представителите на YouTube благодариха на всички и съобщиха в своята официална Twitter страница, че проблемът е решен и всичко работи нормално. Не се съобщават причините за срива.

Досега не е имало случай, при който YouTube да е прекъсвал повече от няколко минути. Към днешен ден това е най-големият срив в работата на услугата.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
пипиТревкоИван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

В бъдеще все повече масови услуги ще крашват било то от натоварване или от атака.

Тревко
Тревко

Ах в 4:20 явно някой е бил малко напушен😁😁

пипи
пипи

Таман се бех притеснил