Глобален срив на Amazon Web Services засегна по-голямата част от интернет и десетки онлайн услуги

2
1388

В края на 25-ти и началото на 26-ти ноември Amazon Web Services (AWS), принадлежащ на Amazon, се срина за няколко часа и това засегна по-голямата част от интернет и редица онлайн услуги. Първи започнаха да се оплакват от голямо забавяне и много грешки потребителите от us-east-1 сегмента. Сривът доведе до сериозно забавяне работата на магазина на Amazon, както и на много други водещи сайтове.

Специалистите на компанията започнаха възстановяването на нормалната работа на електронния облак в 15:15 часа източноевропейско време. Работоспособността на AWS започна да се възстановява чак в 19:42 часа, но и досега (8:30 часа) има проблеми. Администраторите на много приложения, онлайн услуги и уеб сайтове публикуваха в социалните мрежи информация по какъв начин им е повлиял сривът на AWS.

Сред пострадалите са 1Password, Acorns, Adobe, Spark, Anchor, Autodesk, CapitalGazette, Coinbase, DataCamp, Getaround, Glassdoor, Flickr, iRobot, The Philadelphia Inquirer, Pocket, RadioLab, Roku, RSS-подкастите, Tampa Bay Times, Vonage, The Washington Post, WNYC и още много други.

Уеб порталът Downdetector.com показа пикове, възникнали от оплакванията и отчетите на потребителите, които споделяха за възникналите проблеми с услугите на Amazon.

AWS (Amazon Web Services) e облачна платформа, която е създадена от Amazon. Тя предлага множество онлайн услуги – изчислителна мощ, място за съхранение, бази данни, миграции, мрежови настройки, сигурност и много други.

В момента CloudFront работи с повишено натоварване в целия свят, а сривът на Kinesis Data Streams повлия и на работата на електронното табло на AWS и сега информацията там се добавя ръчно.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари