Глобалната мрежа лудна заради Wi-Fi парола в ресторант, показана като математически пъзел

7
3418

Потребител на Reddit сподели снимка на табела в ресторант с математическо уравнение, чийто отговор е Wi-Fi паролата за достъп до интернет. Всичко е доста загадъчно – някои хора твърдят, че решението на това уравнение дава паролата за достъп, а други да на мнение, че паролата е всъщност грешката при изписването на това уравнение.

Хората обичат да посещават ресторанти и кафета, в които има свободен Wi-Fi достъп до Глобалната мрежа. Клиентите се радват на бърз интернет, а собственикът получава по-голям оборот и известен стимул в бизнеса.

Но тайландският ресторант YaYa в Сан Антонио, Тексас, не е готов просто така да даде Wi-Fi паролата. Собствениците на този ресторант изглежда дават въпросната парола само на математици – маниаци.

Клиентът трябва да реши сложно математическо уравнение, отговорът на което е Wi-Fi паролата. Един от редакторите на Reddit – Джошуа Глок качи фотографията ма това уравнение в Reddit и помоли за помощ всички математици.

Това уравнение озадачи много хора и започнаха да се появяват най-различни отговори. Някои считат, че това е биномиална плътност на вероятностите, а други са на мнение, че паролата се съдържа в грешно изписаната дясна част на уравнението.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Супер лесно – отговорът е 75624370

Анонимен
Анонимен

математик про браво 🙂

Анонимен
Анонимен

Супер лесно – отговорът е 76524370

Боко Тиквата
Боко Тиквата

Естествено, че не е това паролата. Човека просто се бъзика.
А този ректор, да го ева и ректора щоч кат не може да я реши.

Анонимен
Анонимен

Линк към темата в reddit?

Анонимните
Анонимните