Глобиха Toshiba заради високите цени на телевизорите им

0
14

Съд в Сан Франциско глоби Toshiba с $87 милиона, заради това, че са работили съвместно с търговци, за да държи изкуствено цените на LCD телевизорите по-високи. Решението беше взето след десетдневни дискусии сред съдебните заседатели, които стигнаха до извода, че компанията дължи $17 милиона на производителите и $70 милиона на потребителите.

Японската компания обаче изглежда няма намерение да плати нито цент. Мотивът им е, че други обвиняеми по същото дело вече са платили достатъчно глоби, чиято обща стойност надвишава исканата от съдебните заседатели. Освен това Toshiba продължават да твърдят, че са невинни.

„От Toshiba винаги сме твърдяли, че не сме извършвали никаква нелегална дейност в бизнеса с LCD телевизори в Съединените щати и продължаваме да твърдим това. Въпреки че оценяваме времето и усилията на съдебните заседатели, вярваме, че присъдата им е грешка и планираме да поправим тази грешка по всички възможни начини, които съдебната система ни предоставя“ – обявиха от компанията.

Напомняме, че през декември седем други производители на LCD телевизори, сред които Samsung и Sharp се съгласиха да платят $553 милиона, за да преустановят делата си срещу различни „директни“ купувачи на компютри и телевизори с LCD екрани, които протестираха, че между 2001 и 2006 година са били жертва на фиксиране на цените от страна на въпросните производители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари