Годишните доставки на iPhone могат да паднат под 200 милиона броя

0
11
Анализаторът на KGI Securities Минг-Чи Kуо, известен със своите точни прогнози по отношение на продуктите на Apple, не изключва спад в годишните доставки на iPhone под 200 милиона броя.

В скорошна статия от инвеститорите, откъси от която бяха публикувани от онлайн-изданието AppleInsider, експертът пише, че през първата половина на 2016 г. доставките на смартфоните на Apple ще са в диапазона от 85 до 95 милиона броя, а през втората половина на годината на пазара ще бъдат доставени още от 105 до 115 милиона iPhone.

По този начин, Минг-Чи Куо прогнозира годишни доставки на тези апарати от 190 до 210 милиона броя. Дори и извън това, експертът назовава по-вероятния показател, който е по-малък от 200 милиона устройства.

За по-добро разбиране на ситуацията, журналистите от AppleInsider напомниха за миналогодишния резултат на Apple: през 2015 г., компанията е доставила 232 милиона iPhone. Прогнозата на KGI Securities бе много консервативна, а оценките на другите експерти от Wall street: повечето очакваха, че доставените на iPhone през 2016 г. ще варират от 210 до 230 милиона броя.

Междувременно, сред всички догадки, прогнозите на Минг-Чи Куо по отношение на „ябълковите“ джаджи са най-верни. Сред най-последните прогнози на експерта – това е ценовият диапазон от 400 до 500 щатски долара за излезлия през март модел iPhone SE, както и всички хардуерни характеристики на това устройство. Анализаторът смята, че заради липсата на новости в дизайна, апаратът няма да се радва на популярност сред потребителите. Минг-Чи Куо смята, че доставките на iPhone SE през 2016 година ще варират около 12 милиона броя.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за