Годишният доход на Huawei прехвърли $100 милиарда

1
328

Днес китайският технологичен гигант Huawei публикува своя финансов отчет за изтеклата една година. Според тази информация, доходът на компанията е нараснал с 19,5% в сравнение с финансовата 2017 година. Доходът от продажбите на смартфони е нараснал с 25,1%, което даде възможност на Huawei за първи път в своята история да премине психологическата бариера от сто милиарда американски долара – годишният доход на компанията за 2018 година е в размер на $107,13 милиарда.

Финансовите показатели показват, че изтеклата 2018-та година е много по-добра за Huawei в сравнение с 2017-та. Чистата печалба на компанията е нараснала със значителните 28%. През 2017-та ръстът на печалбата бе едва 0,4%.

Още през 2016 година Huawei заяви, че възнамерява до 2021 година да стане лидер в производството и продажбите на смартфони. Към месец юли миналата година китайската компания бе на второ място по продажби, като първото място бе, а и сега е на Samsung.

Успехът е значителен, понеже към днешен ден на Huawei се оказва значителен натиск. Американското правителство е обезпокоено, че мрежовото оборудване на китайската компания може да се използва от правителството на Китай за шпионаж. Huawei многократно отрече тези обвинения. Администрацията на президента Доналд Тръмп оказа натиск и на своите съюзници, за да не позволят на Huawei да участва в изграждането на 5G мобилните мрежи.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
nababatigaza Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nababatigaza
nababatigaza

Американците са най-нещастните хора на света– всички искат да избягат в Америка,пък те няма къде да избягат…