Големи промени в системата за сигурност на данните във Facebook

9
23

Водещата социална мрежа Facebook стартира едни от най-мащабните промени на принципите, по които се управлява информацията на хората, в историята си. Инициативата цели да улесни споделянето на снимки, статуси и друга информация само с хората, които иска потребителят, информира Mashable.

„Целта ни е да улесним споделянето на точната информация с подходящите потребители, без значение каква е тя”, е заявила Кейт О’Нийл, която е продуктов мениджър на Facebook, по време на представянето на промените в сайта.

Две са основните направления в промените, които са предприети от инженерите на социалната мрежа. Първата група е свързана със сигурността на информацията в потребителските профили, а втората засяга публикуваните съобщения, снимки и данни за местоположението на човека.

Контролирането на сигурността в профила вече ще става директно през неговата страница. Там е вкарана и възможността за преглед на профилната страница от гледната точка на друг потребител, за да се тестват промените на живо.

Потребителите вече ще могат да одобряват и отхвърлят етикетите, които им поставят други хора по различни снимки, качени във Facebook. Това ще става преди етикетите да се покажат пред когото и да било в сайта.

При споделянето на статуси и друга информация са налице нови опции, които повишават контрола по интуитивен и разбираем начин. Facebook е остро критикуван за това, че затруднява таргетирането на съобщенията и снимките. Новите опции са крачка напред към подобряване на ситуацията.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
macsim29
macsim29

Каква сигурност бе!Във фейсбук нищо не може да се изтрие само може да се скрие и то не винаги успешно.
Преди няколко месеца си изтрих архивираната кореспонденция от съобщенията и точно днес случайно щракнах на „архивирани“ и какво да видя – абсолютно всичко което уж изтрих отново се е появило вътре.Как ли стават тия работи а?
И някой може ли да ми каже как да ги изтрия защото не се махат само се местят от „съобщения“ в „архивирани“ и обратно!

Topper
Topper

Дали са си патентовали тази функция Гугъл, защото това го има по начало в Google+
А умниците от „водещата“ социална мрежа ми се струва, че безочливо са го заимствали, при все, че блокират поканите от G+ 🙂

myside
myside

„Безочливо са го взаимствали“ били, а те като копираха целия Facebook, това не е ли безочливо?

roast_boy
roast_boy

Кое са копирали? Стандартното за всяка соц. мрежа? Google+ вкара куп въведения, за които тъпанарите от ФБ нямаше да се сетят и след 1000 години!

Topper
Topper

И кое точно копираха, че не ми е ясно? Дай ми 3 довода, ако обичаш.
Даже сега щели фейса да въвеждат кръгове от приятели, като го рекламират като „уникалната си функция“ – как да е уникална, като се ползва като фундамент от създаването на G+ 🙂

myside
myside

Ето ти 7. 🙂
Тук.

Topper
Topper

Олеле майко…тогава да сложим и туитър и линкит и още 20-тина социални мрежи преди Фейсбук? Да видим, а?
А пък за чата се смях направо със сълзи – една справка само от кога е GTalk и чата в пощата 🙂 Ама не ползвай Гугъл, явно не го тачиш, ползвай Бинг 😉

ПП:Ей сега ще им паднат акциите на Гугъл 🙂

myside
myside

Никога не съм казвал, че не харесвам жужъл, не знам откъде го измисли. Дори имам и рег в гугъл плюс (който засега почти не ползвам). Издразни ме, че каза, че безочливо са го взели докато те са взели много повече, не казвам че абсолютно всичко са копирали от там, но „основите“ на тяхната соц.мрежа са от facebook. Имаше и изявление на Марк, което го потвърждава.Не си спомням като цяло какво беше :/.
ПП:Дадох ти статия, не съм я писал аз, не съм съгласен със всичко, но чак да се „смееш със сълзи“ – преувеличаваш.

Angello
Angello

Не смятам за проблем да вкарат коренно различна визия (от Гугъл), но от съображения, потребителите като мигрират от едната в другата соц. мрежа, да не се чувстват „неудобно“. По същата логика, много разлики няма при браузърите появили се след ИЕ, особено големи. И не искам поста ми да звучи сякаш защитавам гугълци, по принцип си я карам „антисоциален“ в мрежата и не им ползвам нито на едните, нито на другите, услугите. Просто не виждам защо да се карате и спорите, само защото единият предпочита Ф., другият – Г. Безсмислено.