Американското министерство на правосъдието разследва Tesla заради изявления, направени от главния изпълнителен директор Илон Мъск, относно желанието му да я превърне отново в частна компания. Федералните прокурори откриха през миналия месец разследване по опит за измама, след като Мъск се изказа в Twitter, че възнамерява да направи Tesla частна и има „гарантирано финансиране“ за сделката, казаха няколко източника. Седмици по-късно сделката отпадна и Мъск съобщи, че Tesla ще остане публична.

Говорител на Tesla призна, че компанията действително е получила молба да представи доброволно документи пред американското министерство на правосъдието.

„Не сме получавали призовки, искане за даване на сведения или друг официален процес“, казва говорител на Tesla.

Прокуратурата обаче все още не е коментиралата темата. Според Bloomberg, разследването е започнало още миналия месец, след като Мъск обяви, че обмисля да свали компанията от борсата и средствата за това са осигурени. В последствие обаче Мъск обяви, че е казал това на база на „увереност“, че арабски фонд ще участва в подобна сделка. След това заяви и че се отказва от намеренията си.

Tesla е изправена пред най-малко три дела от инвеститори, които обвиняват поста на Мъск от 7 август за манипулиране на пазара.

След като Мъск се отказа от написаното в него, цената на акциите отново се понижи, а след новината за поредното разследване, този път криминално, акциите поевтиняха с още над 4.4 процента.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
NickoАнтонfavrШишоНяма да се оправим скоро Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Огнян Пеев
Огнян Пеев

Хубав ден за Московските манипулатори. Скоро космическата програма на Русия, ще изпадне в криза. Евтините полети на западните фирми, ще попилеят червените технологии!

Драган
Драган

В статията се говори за друго, г-н Пеев, но изглежда натрапчивостите Ви не Ви позволяват да го забележите.

Шишо
Шишо

бе много добре си забелязва той, не се прави на мома нещипана та се не сещаш за какво иде реч.

favr
favr

хахахахахахаах ейде пак руснаците са им криви на господа троловете… хората пишат за мъск,и то по специално за компанията му за ел коли и за финансиране от саудитска арабия, … умниците ми те задъвкали космическата програма на русия…

Шишо
Шишо

следваме твоя начин на изява под статиите фаре. не може ли? авторско право ли предявяваш? Аз пиша заради такива като теб. то не са простотии, не са омраза, не са некомпетентност, не са глупотевини, не е наглост… много се дразня и ми писна. баста. вместо да съм доволен от това което съм прочел, за достиженията, за усилията, за насладата от успеха, аз чета ла.ната на такива като теб. ей го и цеков. трябва да бъдете спрени няма друг начин батка. на вас ви плащат в рубли за да рушите държавата, ние пък се борим за държавата си. от времето на… Виж още »

favr
favr

а пиши си, не ми пречиш… аз само ти са присмивам

Антон
Антон

Момче чета ти няколко коментара и мисля че,имаш голям проблем.Не мога да ти помогна ….. никой не може!

Драган
Драган

Няма да го ‘фанат – ще избяга на прокурорите със Спейс Х на Марс 😉

Няма да се оправим скоро
Няма да се оправим скоро

„Голямата уста на Мъск“. Цеков, Цеков…

Nicko
Nicko

I like to say Tesla is never ever happened be owned by public imagination The story is they was tree owners one is from Apple ex second is not long-standing in Tesla he is dead and the last mostly stupid parson is Ilian Mosk. How many people’s is dead from this garbage Tesla.