Голямото обновяване Windows 10 Sun Valley значително ще подобри многозадачната работа

7
2825

Microsoft възнамерява да представи своето голямо обновяване Sun Valley за своята операционна система през втората половина на тази година. Ще има голям брой нови функции и подобрения. Според информацията на уеб изданието windows latest, значително ще бъде подобрена многозадачната работа.

Според тази информация, след инсталирането на Windows 10 Sun Valley потребителите ще имат възможност за много по-комфортна многозадачна работа при използването на няколко монитора. В този случай потребителите ще имат възможност да стартират и използват отделни приложения на всеки един от допълнителните монитори. Програмните прозорци на тези приложения ще могат да се прехвърлят към основния монитор, при това по такъв начин, че да не закриват другите вече отворени програмни прозорци на вече стартираните приложения.

Тези нови функционалности са част от групата функции за подреждане и закрепване на програмните прозорци. Така например, при преместването на програмен прозорец към единия от ъглите на екрана, неговият размер автоматично ще се променя по такъв начин, че да няма припокриване и по този начин работното пространство ще може да се използва оптимално. Този подход ще направи по-удобно едновременното използване на няколко приложения.

Друг нов момент е многозадачността на браузъра Edge. Потребителите ще могат да отделят панела с разделите на браузъра и да го преместват в отделен програмен прозорец в произволна част на екрана.

Очаква се бета тестовете на Windows 10 Sun Valley да започнат през месец март тази година.

3.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари