Голямото пролетно обновяване за Windows 10 създава проблеми с Intel Optane

9
1564

Излязлото в края на месец май обновяване Windows 10 May 2020 Update (версия 2004) създаде немалко проблеми. Microsoft публично призна, че в ъпдейта има бъгове и недоглеждания, и блокира неговото инсталиране за редица компютърни устройства. Но явно има и други проблеми, за които разработчиците не са съобщили, като някои от тях се проявяват при компютрите с флаш дисковете Intel Optane.

Уеб порталът Windows Latest съобщи, че потребителите са започнали масово да се оплакват за проблеми с несъвместимостта на Intel Optane и актуалната към днешен ден версия Windows 10 (2004). Оплакванията могат да бъдат намерени във форума на Intel, в Twitter и във Feedback Hub.

Засега Microsoft не признава, че има проблем и този бъг не е описан в официалния сайт със съобщенията за грешки. Но въпреки това, новият механизъм за прекратяване на автоматичното инсталиране на Windows 10 May 2020 Update на някои компютри, обхваща и тези с Intel Optane. Но ако се използва фирмената помощна програма Media Creation Tool за ръчно инсталиране, то неприятностите започват.

Проблемът е свързан с файла Optane Memory Pinning – обновяването го изтрива, а операционната система се опитва да стартира програма с липсващ .dll файл. Може да се опита следното: да се деинсталира Intel Optane Pinning Explorer Extensions, да се изключи Intel Optane и да се рестартира компютъра. След това да се активира Intel Optane и системата да се рестартира отново. Ако проблемът остане, единственият начин за неговото решаване е деинсталирането на Windows 10 May 2020 Update и чакане Microsoft да представи необходимия пач.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари