Голямото пролетно обновяване за Windows 10 (2004) създава проблеми на Google Chrome

9
1749

Пролетното обновяване за Windows 10, което излезе миналия месец, донесе не само редица нови възможности и функционалности, но и немалко проблеми. Един от най-дразнещите проблеми се оказа това, че след инсталирането на ъпдейта, браузърът Google Chrome и някои други приложения престават автоматично да влизат в потребителския акаунт при стартиране на операционната система.

Microsoft започна разпространението на големия пролетен ъпдейт за Windows 10 на 27 май и оттогава бяха открити редица проблеми, с които потребителите се сблъскваха едва ли не всеки ден. Microsoft призна за някои бъгове, а за други съобщи компанията Lenovo.

Преди няколко часа уеб порталът WindowsLatest съобщи, че в ОС Windows 10 (2004) има още една недокументирана грешка, която нарушава нормалната работа на браузъра Google Chrome. Във форумите на Microsoft и Google се появиха маса съобщения, че след всяко рестартиране на операционната система, потребителите трябва ръчно да въвеждат потребителското си име и паролата, за да влязат в своя Google акаунт при стартиране на браузъра.

„След като рестартирам компютъра, не мога автоматично да вляза в своя Google акаунт след стартирането на Chrome“ – оплаква се един от потребителите.

Той добавя, че след рестартирането само на браузъра, паролата си остава запомнена и логването в акаунта става без проблеми. Но ако Windows 10 се рестартира, името и паролата трябва да се въвеждат ръчно. Същата е ситуацията при опит за логване в други сайтове, паролите на които са запазени в браузъра. Това е твърде дразнещо и отнема ценно време.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари