fbpx
1.6 C
София

Готови за новата учебна година със Smart Classroom

Онлайн платформата предоставя възможност за пълноценно образование и от разстояние

Най-четени

До началото на новата учебна 2020 – 2021 година остава по-малко от месец и учители, а и ученици са в очакването й. За всички тях, българската безплатна онлайн платформа Smart Classroom осигурява ефективна онлайн среда за обучение с разнообразие от функционалности и инструменти. Тя предоставя възможности за създаване на разнообразни дигитални ресурси и комуникация между учители и ученици, без да изисква специални дигитални умения. Платформата се  актуализира постоянно, като стремежът на екипа  е да отговори по най-добрия начин на потребностите на учители и ученици.  Smart Classroom e безплатна, съобразена с нашата образователна система платформа, която е изцяло на български език.

Безплатна виртуална класна стая с мултифункционална дъска

В партньорство с daskal.eu, Smart Classroom предостави напълно безплатно виртуална класна стая с мултифункционална дъска за всички свои потребители. За удобство на всички учители и ученици, потребители на платформата, тя ще продължи да функционира безплатно и през предстоящата учебна година. Във виртуалните класни стаи учителите имат възможност да използват редица функционалности, с които да проведат пълноценно учебния процес. Сред тях са аудио и видео връзка с учениците в реално време, както и възможност за споделяне на екран. Виртуалната дъска работи в няколко режима – на нея може да се пише и форматира свободен текст, да се създава съдържание от областта на природните науки и математиката, да се споделят видео материали и изображения и др.

Възможностите на платформата

 Smart Classroom е цялостна система от няколко отделни модула, които са свързани помежду си: основен модул за създаване на съдържание и комуникация с учениците; модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android), портфолио на учителя и ученика. Учителите получават среда, в която безпроблемно могат да организират своите учебни материали, да създават и споделят съдържание, отговарящо на потребностите на техните възпитаници, както и да ползват модерни образователни ресурси. Благодарение на партньорството с един от водещите електронни дневници в България – „АдминПлюс“, оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет. Потребителите на платформата имат пряка връзка с административния и техническия екип през профила си в секция „Поддръжка“.

Някои от основните функционалности на платформата са представени във видеата в секцията „Виж как работи“.

Безплатни обучения за учители за създаване на онлайн портфолио на учителя по програма за повишаване на квалификацията, одобрена от МОН

От началото на месец август във виртуалните класни стаи в платформата се провежда онлайн частта от програмата за създаване на онлайн портфолио, като до старта на новата учебна година са планирани общо 15 обучения. Те се организират и провеждат от фондация „Образование 5.0”. Заявки за нови групи се подават на адрес [email protected]. Информация за свободни места се публикува в секция „Новини“ на платформата, на сайта на организацията, както и във Facebook групата Smartclassroom.bg.

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини