Готови ли сте за преглед при доктор Google?

0
25

Все повече хора обичат да се консултират с интернет когато имат някакви болежки и в такива случаи търсачката Google се превръща в най-добрия им приятел. Инженерите на информационния гигант са установили, че потребителите се интересуват най-много от причините за своите симптоми. Затова в Google вече е въведена система, която ще изкарва най-отгоре линкове с информация за заболяванията, които са свързани с конкретните оплаквания, информира Mashable.

Ако ви трябва информация, свързана с болка в дясната част на корема търсачката веднага ще ви предложи повече данни за заболявания като апандисит, херния, камъни в бъбреците и други подобни. След това ще следват обичайните резултати със сайтове, намерени чрез стандартния алгоритъм на Google.

Потребителите трябва да имат предвид, че информацията, която предоставя търсещата машина не може да замени посещението при истински лекар и когато човек е болен трябва да се обърне към съответния медицински специалист.

Рони Зайгер, който е здравен стратег на информационния гигант е разяснил в блога на компанията, че е поласкан от това, че толкова много хора се обръщат към Google, за да подобрят здравето си и екипът на търсачката работи усилено по това да им предложи най-добрите възможни резултати.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари