Готов ли е вашият компютър за Windows Vista?

18
0

Microsoft пусна на сайта си специална програма, която проверява дали PC-то ви притежава необходимите системни изисквания за бъдещата операционна система Windows Vista. Тя има много по-сериозни изисквания към хардуера, особено ако планирате да я използвате с атрактивния графичен интерфейс Aero.
Ако ви е любопитно дали компютърът ви в момента притежава нужните ресурси, изтеглете специалния Windows Vista Upgrade Advisor. Програмата сканира компютъра и докладва за потенциални хардуерни проблеми и несъвместимости, заедно с препоръки как да ги отстраните. На по късен етап Microsoft планира да добави към Windows Vista Upgrade Advisor и възможността за сканиране и проверка на съвместимостта на инсталираните външни приложения.
Източник: DigitalWorld

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
18 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
8 Автори на коментарите
DiavoloSm0k3y7h3p07Night_Ravenhomeole Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Diavolo
Diavolo

Ох най-накрая са пъснали бетата за доънлоад – от колко време го дебна това ;]

Sm0k3y7h3p07
Sm0k3y7h3p07

Цитат:


System Compatibility Status
Windows Vista Upgrade Advisor could not run Winsat. System compatibility status could not be evaluated.


Хаха…на мен адвайзъра не ми тръгва, какво остава за вистата 😀 😮

Night_Raven
Night_Raven

Хм, интересно. Ето компа ми: ASRock K7NF2-RAID, AMD Sempron 2200+ @ 2500+, 512MB DDR, MSI GeForce Ti4200 128MB и 80GB HDD. Добавих и Windows Aero като желана екстра. Оказва се, че ако искам Aero, ще трябва да си купя видео карта, която поддръжа Pixel Shader 2.0. След като Advisor-ът не ми направи други забележки (освен за пространството на харда), стигам до извода, че според Microsoft Winows Vista ще работи на моята машина. Ами то май е за смях работа. Отначало препоръчват 64-битов процесор и 1GB RAM, а сега се оказва, че отговарям на изискванията. Съдейки Windows XP как се държи… Виж още »

home
home

Абе тия от Microsoft за кои са мислат ? Потребителите ли ще трябва да се съобразяваме с тях ? И на колко от компютрите в БГ ще върви тази Vista перфектно ? Отговора е на 10,15% ще върви със света 🙂

ole
ole

Yeeee na moq samo za hdd-to mi piska6e,drugo ne 😀

Eraser
Eraser

ХАХАХ то и без туй няма да има нищо революционно,така че смятам да сложа по-добре СП3 за ХР.Тази Виста не си оправдава ресурсите които иска;) .

ole
ole

Ех ест че ще има изказали се неподготвени…..1 за SP3 на XP ще има бая да си почакаш,даже нз дали изобщо е обяввен от М$ май да ама не съм сигурен,2 виждал ли си пълната красова на Win Vista та да говориш че няма да си оправдаене ресурсите дет иска?! нито аз съм виждал нито ти,има някви бети, които в общи линии показват,но не напълно

waterjess
waterjess

Ако пък сте на уин2003 въобще не можете да я инсталирате!
Беше малко странно като ми изписа, че инсталаторът може да провери за съвместимост при 2 инсталирани операции системи: УинХП и Уин Виста .

dragozow
dragozow

На мен ми трябва още 64мб Рам,имам 512 ама вграденото видео Nvidia 6100 ми лапа 64мб.Мога да я подкарам с Aero.Съветът беше да освободя повече дисково пространство(15гб),защото сега заделеното е 11 и нещо мегабайта.Ако махна Xp-то(което не възнамерявам да правя още с първата версия на Виста) ще имам място защото C-то ми е 20гб,ако не ще заделя още.Демек с една платка Рам ще мина само.Процесора е Семпрон 2600+ 64byt.

Nicky
Nicky

Може да се инсталира, но ще даде при проверката на съвместимостта грешка като тази по-горе