Границата между САЩ и Мексико ще се охранява от изкуствен интелект

2
487

Администрацията на Доналд Тръмп сключи петгодишен договор с Anduril Industries – новата компания на основателя на Oculus VR Палмър Лъки, който на практика бе уволнен от Facebook заради симпатиите си към Тръмп. В рамките на този договор между Мексико и САЩ ще бъде създадена виртуална стена, която с помощта на ИИ ще спира незаконните опити за пресичане на границата между Мексико и САЩ.

Към 2022 година Anduril Industries трябва да инсталира 200 интелигентни станции за контрол на пространството в близост до границата. Устройство на тези апарати не изглежда сложно – в осовата на всяка от тези станции, които имат вид на кули, са монтирани две големи слънчеви панели,, енергията на които е предостатъчна за денонощната работа на една кула. На върха всяка една от тези 10-метрови кули е поставен масив от сензори, камери и антени за засичане на хора, животни, транспортни средства и други, в момента на пресичане на границата.

„Ние със сигурност ще знаем кой се опитва да пресече границата – човек, крава, транспортно средство, самолет или кораб“ – каза един от мениджърите на Anduril в интервю за The Washington Post.

Но главната особеност на системата е Latur AI. Този изкуствен интелект ще обединява данните от всички камери и сензори, и с висока точност ще идентифицира движещите се обекти, като вече анализираната информация ще подава на граничните служби и правоохранителните органи.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари