Грета Тунберг вече се казва Шарън в Twitter

14
1025

Грета Тунберг е най-младата и може би най-известната еко активистка в света. В края на 2019 г., тя бе обявена за човек на годината на класацията на списание Times, а някои дори говореха за номинация за Нобелова награда. Малко след като започна своята „училищна стачка срещу промените в климата“, Тунберг стана световно известна и държа речи пред хора от целия свят и се включи в някои от най-големите събитие относно промените в климата. Отново в края на 2019 г., 16-годишната Тунберг издаде и книга с речите си „Никой не е прекалено малък, за да бъде значим“, която бързо се превърна в едно от най-купуваните издания на годината според Amazon.

Както разбирате, ако вече не сте запознати, Тунберг е известна. Това обаче не пречи на хората да не знаят и бъркат името ѝ. В английското шоу Celebrity Mastemind известни хора отговарят на различни въпроси, за да спечелят награда, която се дарява за благотворителни цели. В един от новите му епизоди, водещият Джон Хъмфис попита актрисата Аманда Хендерсън как е името на еко активистката, издала цитираната по-горе книга през 2019 г.

Първоначално Хендерсън не успява да се досети. След кратък размисъл поклати глава и отговори: „Шарън“. Записът от епизода бързо набра популярност в социалните мрежи. Хендерсън отнесе много подигравки за този гаф. Самата Грета Тунберг реагира с насмешка и чувство за хумор, както е свикнала да прави и при предишни ситуации. Тя се прекръсти в профила си в Twitter като „Шарън“.

Предишни случаи

Преди месец президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, който според мнозина местни и световни политически критици, е най-лошият президент, който страната някога е имала, нарече Тунберг „пикла“. Тя добави определеното в описанието си в Twitter. Същото се случи и с президента Доналд Тръмп, който е един от малкото световни лидери, които отричат промените в климата и смятат, че няма такова нещо като „глобално затопляне“ и „въглеродно отравяне“ на планетата. Той бе нарекъл Тунберг „момиче, което отчаяно търси внимание и има много да работи над проблемите си с гнева, ще ѝ препоръчам да изгледа един добър стар филм с приятел“. Тогава Грета промени описанието си в профила си в Twitter от „екоактивист, борещ се срещу промените в климата“ на „момиче, което работи върху проблемите си с гнева и гледа добър стар филм с приятел“.

Преди няколко седмици, Грета направи изявление, че „няма да си хаби времето да говори с Доналд Тръмп“, тъй като според нея президентът има трайно закостеняла позиция относно очевидните промени в климата и всякаква форма на убеждения би била форма на мазохизъм.

 

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Кой е бизнесмен ?

1. Бил Клинтън които получи безплатна свирка и изпръска роклята на Моника.

2. Дони които плати няколко пъти по 150 000 долара на изнудващите го компанионки.

Yeko
Yeko

Верният отговор е Мелания правила свирки на 70 годишен обаче при смърта му ще клъвне 500 милиона .

Ако построят стената с мексико още 2 миларда към сметката подарък от строителните компании.

Гьоргии
Гьоргии

Kladata – software, hardware, mobile and game review

В коя категория попада текста от публикацията?

Ставате поредния посредствен сайт с гръмки заглавия, преведени текстове и „политически анализи“.

Technical
Technical

Това трябва да е в графа „кибертероризъм в Twitter“.
Очаквайте следващата „звезда“ пак от Швеция – джендър от 81-ия пол, който вярва, че Земята е плоска и че жена трябва да стане император на планетата, а Моцарт е бил сомалиец.

Анонимен
Анонимен

Че моцарт е сомалиец първата жена дала началото на човечеството е африканка.

Brasil
Brasil

B раздел игри ша пускат first person gretaT спасява коали в австралия.

Shshsjdj
Shshsjdj

По-скоро Karen Jr да я кръстят 🤣

Шведска пикла с ббд
Шведска пикла с ббд

Финладния иска 6 часов работен ден и 4 дневна работна седмица както било в швеция от 2015 година.

Грета шведска
Грета шведска

В норвегия само 5 часа
от 9-15 часа с 1 час обедна почивка .

Гьоргии
Гьоргии

Може ли една статия за Николета Лозанова. Тя също има twitter. Ще е технологична новина 😆

Анонимен
Анонимен

Май ще Ники ритне ники гредата защота баща му няма от къде за краде и става обикновени милионери.

instagram. com/nikoleta_lozanova/

IME
IME

ПОредната глупост от калдата и от грета ли е мрета ли е, неква дрисла

Николета на Лозата и Никол сТАНКА у ловyва
Николета на Лозата и Никол сТАНКА у ловyва

Шарън-Грета Тунберг

Бахти
Бахти

Тая загубена пикла не може да стъпе и на малкият пръст на Изабела Ярванди – Изабела – антиподът на Грета Тунберг – https://standartnews.com/svyat/eto-go-antipoda-na-greta-tunberg-409253.html