Гугъл вдигна заплатата на Сундар Пичай до $2 млн. – чакат го още $240 млн. бонуси

3
923

Изпълнителният директор на Google и Alphabet вече ще получава заплата от $2 млн. на година. За това разбираме от CNBC, които са видели документи от 17 декември на Комисията по ценни книжа и борси.

Ако той остане в компанията, ще получи още поне $150 милиона

Освен повишението на заплатата, той получава компенсационен пакет с възнаграждение под формата на акции. Част от сумите в този пакет са обвързани с производителността му.

Пичай ще може да получи първия транш от акции след като излязат данните от представянето на Alphabet в индекса S&P 100 за периода 2020-21. Втори транш може да получи в зависимост от същия фактор, но за периода 2020-22.

Alphabet оценява всеки един от тези траншове на стойност от $45 милиона, според документите. В зависимост от крайния резултат, Пичай може да не получи нищо или да вземе двойно повече. За първи път виждаме Alphabet да добави фактора резултатност в заплащането на изпълнителния си директор.

Тази практика обаче вече е наложена в много технологични компании като Uber, Apple и Microsoft

Пичай също така ще получи още $120 милиона под формата на ограничени акции във времето. Това ще рече, че той ще разполага с тяхната стойност, когато целият трансфер приключи. Ще получи и още $30 милиона под формата на акции като допълнителна награда в рамките на 2020-та. Тези две суми ще бъдат получени от него без значение от резултатите на компанията.

Просто трябва да остане на позицията си в Alphabet за определен период от време

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари