fbpx
1.5 C
София

ДАЕУ предоставя възможност за електронно подаване на сигнали и жалби

Най-четени

Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) информира гражданите за възможността да подават жалби, сигнали и да получават информация от съответната институция чрез Системата за сигурно електронно връчване, поддържана от агенцията – https://edelivery.egov.bg.

След извънредното положение, въведено във връзка с пандемията от COVID19, от агенцията препоръчват комуникациите с институциите да се осъществяват онлайн, като се използват наличните за целта средства.

На Единния портал за достъп до електронни административни услуги, поддържан от ДАЕУ –https://egov.bg/wps/portal/egov/nachalo/!ut/p/z1/hY7LDoIwFES_hQVbegtKGnc1IgRQICSK3ZiiCCivQIXfFx8r42N2d-bMzSCGIsQq3ucpF3ld8WK8d0zf-75JLZMA4Mlag8C1vQ1grDoWoO0_gI0xfBG999kDsQJCsUdUh-DlGKzc0JiHCxUM_QX8-GEjlhZ1_JxLq1gjKWJtckrapFWu7WhnQjTdTAYZhmFQLrw4csGVQ11-amR1J1D0DjZlBOdp0btUkm6Ueo6s/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/ има създаден специален бутон –Сигнали, жалби и предложения, който ви отвежда към електронната форма за попълване и инструкциите, как да заявите услугата.

Новата услуга предоставя възможност да подадете сигнал, жалба или предложение във връзка с обслужването или организацията на работата на административен орган, организация, предоставяща обществени услуги или лице, осъществяващо публични функции. Подател може да бъде всеки гражданин или организация. За да заявите услугата е необходимо да притежавате квалифициран електронен подпис (КЕП) или ПИК на НОИ, както и да имате профил в Системата за сигурно електронно връчване. Тя се администрира от Държавна агенция „Електронно управление” и замества класическата препоръчана поща.

Електронното връчване е система, която позволява изпращане, получаване и съхраняване на електронни документи за и от публични институции, физически и юридически лица. Поддържа възможност за известяване чрез e-mail и SMS (чрез използване на SMS услуга на GSM оператор). Времето на изпращане и получаване на документа или съобщението и неговото съдържание се удостоверява с квалифициран времеви и електронен печат на ДАЕУ. Услугата за електронна препоръчана поща представлява електронен еквивалент на препоръчаната поща с обратна разписка.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
админ от ДАЕУ
админ от ДАЕУ
1 година

Да ви разкрия ли една малка тайна? Да, форми за изпращане на сигнали, жалби и предложения има. Само дето всичко изпратено се пренасочва към един специфичен мейл – [email protected] :)))

админ от ДАЕУ
админ от ДАЕУ
1 година

Дa ви paзĸpия ли eднa мaлĸa тaйнa? Дa, фopми зa изпpaщaнe нa cигнaли, жaлби и пpeдлoжeния имa. Caмo дeтo вcичĸo изпpaтeнo ce пpeнacoчвa ĸъм eдин cпeцифичeн мeйл – аrmеnѕkі@рор.bg :)))

Нови ревюта

Подобни новини