Данните на 6 млн. потребители на Facebook са били публично достъпни

1
50

Поради техническа грешка в едно от приложенията на Facebook е било възможно да бъде свободно изтеглена конфиденциална информация от 6 милиона акаунта в социалната мрежа. В момента проблемът вече е отстранен, а всички засегнати от него са уведомени по електронна поща, се казва в официално съобщение на Facebook.

По данни на информационната агенция Reuters, изтичането на данните е свързано с техническа грешка във функцията „Изтеглете Вашата информация“ („Download Your Information“, DYI). Потребителите на услугата са можели да свалят не само цялата публична информация за включените в техния списък с приятели, но и номера на телефони, адреси на електронни пощи и т.н., защитени с помощта на настройките за поверителност.

Представители на Facebook вече поднесоха своите официални извинения на потребителите. „Разочаровани сме и сме в неловко положение. Ще удвоим усилията си, за да не се случи нещо подобни никога повече“, се казва в изявлението на компанията.

Дали потребителите ще повярват в „покаянието“ на Facebook, засега остава неизвестно. Факт е, че в последните месеци това не е първият скандал около името на социалната мрежа. В средата на месеца представители на компанията признаха официално за сътрудничество с тайните служби и разкриване на лични данни на потребителите по тяхно искане. Само през втората половина на 2012 г. във Facebook са постъпили между 9 и 10 хил. искания от правителствените структури на САЩ за разкриване на данните на между 18 и 19 хиляди потребители.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари