11.9 C
София

Даян Грийн се присъедини към Google

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Даян Грийн, един от основателите на VMWare ще е новия ръководител на облачното звено в Google, в това число Cloud Platform и пакета за управление на продуктивността Apps.

Грийн е част от борда на директорите на Google в продължение на три години. Назначението ѝ идва, след като IT гиганта придоби компанията ѝ Bebop. Грийн ще оглави ново голямо звено, обединяващо всички облачни операции на Google.

„В качеството си на ветеран в индустрията и бивш изпълнителен директор на VMWare, Даян не се нуждае от представяне. Облачната компютъризация революционизира начина, по който хората живеят и работят и няма по-важен човек от нея, който да води в тази важна област“, гласи официалното съобщение за назначението на Грийн от страна на шефа на Google Сундар Пичай, който анонсира в същата публикация и придобиването на основаната от нея компания.

Преди броени дни, Урс Хьолце от Google заяви по време на конференцията Structure в Сан Франциско амбициозни планове на компанията, които да я наредят сред големите имена в облачния бизнес. Облакът не е непозната сфера на опериране за Google, но обявеното намерение на компанията да се пребори с конкуренцията на Salesforce, Amazon и Microsoft за място под слънцето за толкова звучи доста любопитно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини