Даян Грийн смята, че времето на Google Cloud да превземе облака е дошло

0
4


Alphabet има наистина големи амбиции за Google. Компанията е лидер в онлайн търсенето, лидер в онлайн рекламата, лидер в доставянето на софтуер за смартфоните днес. Явно обаче това не е достатъчно и небето не е граница за Брин и компания. Говорейки за небето, облакът е пространство, което Google все още не владеят. Компанията е доста по-назад от големия лидер тук Amazon и макар и бавно настига втория в своеобразната класация Microsoft. И все пак става дума за сериозна разлика. Амбициозният шеф на облачното звено в Google и бивш изпълнителен директор на VMware Даян Грийн смята, че съвсем скоро тази разлика ще бъде заличена и именно сега е момента Google Cloud да превземе облака.

Свидетели сме на засилен интерес от нашите клиенти”, споделя Грийн по време на специална среща на сцената Google I/O 2016. Акцент в стратегията на Google е да наеме най-бляскавите специалисти тук. Компанията работи с всички сили за засилване на възможностите на Compute Engine, отговорът на компанията на Amazon Web Services и на възможностите за високопрофилни изчисления и машинно обучение.

В миналото от Google обещаха един ден облачния бизнес на компанията да превиши доходността, доставяна от рекламата – едно доста смело обещание. Дали Google ще може да го изпълни. Със сигурност, убедена е Грийн. „Това е голяма революция – този преход към облака. Това е най-голямата IT революция, на която съм била свидетел в живота си, индустрия за трилиони долари. Ние ще може да подкрепим голяма част от IT индустрията с Google Cloud. Времето да го направим дойде”, убедена е тя.

Грийн не се опитва да се конфронтира с конкуренцията. Тъкмо напротив. Освен това, тя споделя едно свое наблюдение, че бизнесът предпочита да не разчита само на един облачен доставчик и много клиенти на AWS използват и услугите на Google, които имат възможността да сравнят облагите от използването на двете услуги.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за