Да се обновиш за 90 секунди: ъпдейтите във Windows 10X няма да пречат на потребителите

11
1598

Microsoft отдавна се опитва да унифицира работата на своята операционна система на различните устройства с най-разнообразни форм фактори. По всичко личи, че новата Windows 10X е най-новият опит на корпорацията да постигне тази цел. Това се вижда от хибридния интерфейс, който обединява почти стандартно старт меню без живи плочки, оформление почти като на Android и още редица други нови неща.

Едно от най-интересните нововъведения в новата Windows 10X е бързото обновяване. Софтуерният гигант обяви, че те ще отнемат не повече от 90 секунди и ще се извършват във фонов режим. Microsoft планира и да обновява отделните функционалности с помощта на автономни пачове, а това означава, че Windows 10X има силно изразена модулна структура.

Корпорацията публикува своето ново приложение Windows 10X Feature Experience Pack в магазина за приложения на Microsoft и на практика това е частта на новата ОС, която се зарежда от дисковете. Предполага се, че Microsoft ще предлага обновяванията за нея именно чрез своя магазин, както възнамерява да направи и Google. По този начин ще се реши проблема с кумулативните обновявания и ще се ускори тяхното излизане. Като цяло това ще увеличи производителността на системата.

Windows 10X е оптимизирана за работа на устройства с два екрана, но редица разработчици я стартираха на най-разнообразен хардуер – MacBook, Lenovo ThinkPad и Surface Go. Интересно е, че отзивите са много положителни. Въпреки че е в ранния стадий на разработка, Windows 10X работи стабилно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари