Да се обновиш за 90 секунди: ъпдейтите във Windows 10X няма да пречат на потребителите

11
1533

Microsoft отдавна се опитва да унифицира работата на своята операционна система на различните устройства с най-разнообразни форм фактори. По всичко личи, че новата Windows 10X е най-новият опит на корпорацията да постигне тази цел. Това се вижда от хибридния интерфейс, който обединява почти стандартно старт меню без живи плочки, оформление почти като на Android и още редица други нови неща.

Едно от най-интересните нововъведения в новата Windows 10X е бързото обновяване. Софтуерният гигант обяви, че те ще отнемат не повече от 90 секунди и ще се извършват във фонов режим. Microsoft планира и да обновява отделните функционалности с помощта на автономни пачове, а това означава, че Windows 10X има силно изразена модулна структура.

Корпорацията публикува своето ново приложение Windows 10X Feature Experience Pack в магазина за приложения на Microsoft и на практика това е частта на новата ОС, която се зарежда от дисковете. Предполага се, че Microsoft ще предлага обновяванията за нея именно чрез своя магазин, както възнамерява да направи и Google. По този начин ще се реши проблема с кумулативните обновявания и ще се ускори тяхното излизане. Като цяло това ще увеличи производителността на системата.

Windows 10X е оптимизирана за работа на устройства с два екрана, но редица разработчици я стартираха на най-разнообразен хардуер – MacBook, Lenovo ThinkPad и Surface Go. Интересно е, че отзивите са много положителни. Въпреки че е в ранния стадий на разработка, Windows 10X работи стабилно.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
faceshit
faceshit

Айде, поредната смешка…
Не само, че ще преачат ами и ще сриват още повече неща след себе си. С всеки нов ъпдейт омазват нещата още и още….. 🙂

Fermin
Fermin

че аз от 2007-а година (от както ползвам линукс) се обновявам за няколко секунди…. така че М$ може да са открили топлата вода за тях си само ….

pix3l
pix3l

Така го казваш, сякаш на някой му пука за твоя Linux… 😀

megapix3l
megapix3l

От излизането на Windows 10, на доста хора ни запука за Linux. Със спирането на поддръжката за Windows 7, на още повече. Например в моето семейство и роднините в БГ от девет машини с Windows 7, три с Windows 8.1 и една с Windows 10, сега сме с 13 линукс десктопа, два Mac-a и 4 Rasberian-a. И всичко върви мазно, мазно без каквито и да било проблеми

pix3l
pix3l

Когато ползваш само браузъра, дали ще е Windows или Linux, няма значение… даже Linux е по-добре, понеже ти идва без пари.
Ама, видиш ли, на производителите на софтуер не им пука много за Linux… да не кажа, че хич не им пука. ^^

Чип за зеле
Чип за зеле

Windows само ще спечели, ако изкопира системата за обновления в Linux. Имам предвид Linux Mint, за да съм точен. В случай, че има налични обновления се появява една дискретна иконка за да ти напомня. Можеш да ги инсталираш когато ти е удобно. Имаш възможност да настройваш какви обновления да се инсталират: Дали всички, или само обновления по сигурността, дали да включват обновления на ядрото. Но откъде да знам, може при Windows 10 това да не е приложимо и всеки ъпдейт да е толкова критичен, че да трябва да се инсталира на минутата.

megapix3l
megapix3l

Ама не ползваме само браузер. Облак с Next Talk, OpenOffice, CS:GO и други игрици, Jellyfin за филми и музика, а от скоро вкъщи и Olive за видео обработка и GIMP за снимки. Дефакто ползваме доста повече и разнообразни неща от средностатистическия потребител на Windows, който се ограничава само до ползването на собствения си декстоп.

Zagorka_73
Zagorka_73

Фермин подскажи ми за Леново миикс А 310 10инча таблет какво да сложа под Убунту?

Станислав
Станислав

А дано, ама надали!

мда
мда

Съдейки от историята на обновяванията на 10 ката до момента, това е много малко вероятно… напоследък нещо след всяко второ обновление нещо се осира… При някой направо не може да стартира виндовса…

Мустанг
Мустанг

Със сигурност пак ще ги псуваме.