Двама главни директори напуснаха Yahoo

0
25

Двама високопоставени служители са напуснали Yahoo. Информацията достигна до медиите благодарение на източници, запознати с бизнеса на компанията, но все още не е официално потвърдена в изявление. Става въпрос за изпълнителния стратегически директор Реймънд Стърн и изпълнителния директор на рекламния отдел Лиз Рицкован.

Стърн, чийто предишен пост в Yahoo беше „Старши вицепрезидент на бизнес развитието и партньорствата“, бе нает в интернет гиганта през 2009 година. За няколкото години работа в Yahoo, той се е занимавал не само с бизнес развитие и стратегии, но и с мобилни и локационни продукти и услуги. Що се отнася до Рицкован, той постъпи на работа в компанията в началото на 2011 година. Последният му пост бе „вицепрезидент на маркетинговите решения“.

И още една новина от Yahoo, този път положителна. Докато някои директори напускат (по каквито и да е причини), други биват повишени. В случая повишение получи старши вицепрезидентът на отдела по реклама и платформи за данни Скот Бърк. Той бе издигнат на поста изпълнителен директор на отдела под прякото ръководство на Главния изпълнителен директор на компанията Мариса Мейър. Неговата роля ще бъде да отговаря за всички рекламни платформи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари