Двама хакери от LulzSec се признаха за виновни

0
14

Вчера двама британски граждани на име Райън Клиърли, 20 и Джейк Дейвис, 19 се признаха за виновни по обвинение за конспирация. Обвинението беше повдигнато след като миналата година стана ясно, че правителствени и бизнес сайтове са станали жертва на DDoS атаки дело на хакерите от LulzSec. Сред засегнатите компании бяха Sony, Nintendo, News International и други.

Клиърли се призна за виновен и по други четири обвинения, включително за това, че е атакувал компютри на Въздушните сили на САЩ базирани в Пентагона. Други двама задържани хакери обаче не се признаха за виновни. Това са 25-годишният Раян Акройд с псевдоним „Kayla“, както и 17-годишния му съмишленик, който остава анонимен заради непълнолетието си. Следващото им дело е насрочено за 8 април, 2013 година.

Всички обвиняеми с изключение на Клиърли бяха пуснати под гаранция. Нито един от тях, освен това, не се призна за виновен по обвинения в окуражаване и помагане на други хора да извършват кибер престъпления и измами. Изследователите все още се колебаят дали да повдигнат същите обвинения поне срещу Клиърли и Дейвис.

Дейвис, Акройд и 17-годишното момче, за което се твърди, че е собственикът на псевдонима T-Flow, се смятат за основателите на хакерската група LulzSec. Четвъртият човек замесен в създаването на групата е Sabu, чиято самоличност беше разкрита пред март. Тогава стана ясно, че името му е Хектор Хавиер Монсегур. Той беше арестуван, но след това освободен, след като се съгласи да съдейства на полицията в залавянето на останалите трима членове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари