Два водещи американски университета включиха в учебните програми курсове по изучаване на криптовалути

0
69

Докато някои държави се опитват да забранят и ограничат използването на Bitcoin, други предпочитат добре да изучат възможностите на криптовалутите, преди да предприемат по-адекватни мерки за ограничаване или използване. През тази учебна година университетът в Ню Йорк и университетът „Дюк“ добавиха в своите учебни програми курсове по подробно изучаване на Bitcoin и други криптовалути.

В Ню Йорк курсът за изучаване на юридическите и икономическите аспекти на криптовалутите започва още тази есен. Включени са интересни и полезни материали: технически основи на функционирането на Bitcoin, потребителско използване на Bitcoin, достойнствата и недостатъците на Bitcoin в сравнение с традиционните парични системи, както и преглед изучаване използването на Bitcoin извън държавата – PayPal, LETS и други. Пълният списък е публикуван в официалния сайт на университета.

Университетът „Дюк“ започва курса по криптовалути през пролетта. Курсът е предназначен за студентите на юридическата и бизнес-школата на университета, както и за изучаващите компютърни науки.

Явно доброто познаване на криптовалутите, тяхната математическа и техническа реализация, използването им и влиянието им върху съвременната икономика ще са нужни на бъдещите банкери, юристи и финансисти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за