fbpx
11.7 C
София

Два електромобила на Tesla спечелиха състезанието за най-голям пробег

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Тестовете, проведени в Норвегия за 29 модела електромобили, показаха най-добрите по отношение на на-голям пробег в реални условия. Правилата в това състезание съвсем не са сложни: обикновени водачи шофират електромобилите по обикновени шосета в обикновен летен ден, докато електромобилът не спре поради свършване на заряда в акумулаторния блок.

На първо място с голяма преднина бе класиран електромобилът Tesla Model S, който успя да измине с 13,5% по-голямо разстояние в сравнение с останалия на трето място Hyundai KONA electric. Второто място също е на Tesla – електромобилът Model 3, който съвсем малко отстъпи по пробег на по-старшия модел.

Норвежката компания NAF проведе състезателни тестове за електромобили по отношение на техния максимален пробег. Участваха 29-те модела, които са най-популярни сред жителите на тази страна. Организаторите на състезанието се интересуваха от максималния пробег на всеки електромобил през лятото с включен режим за икономия на енергия. Маршрутите са обикновените градски улици на Осло, след това по магистралата към град Йовик. По пътя електромобилите трябваше да преодолеят две доста стръмни възвишения с надморска височина около 1000 метра. Скоростта на движение бе от 60 до 110 км/ч.

Състезанието показа, че в челната петица са класирани и трите продавани на този пазар електромобила на Tesla

  • Победител: Tesla Model S. Пробег по спецификации 610 км, реален пробег – 645 км.
  • Второ място: Tesla Model 3. По спецификации 560 км, реален пробег – 612 км
  • Трето място: Hyundai KONA electric. Пробег по спецификации 480 км, реален пробег – 568 км.
  • Четвърто място: Tesla Model X. 507/547 км
  • Пето място: Kia e-Niro. 455/525 км.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини