„Декстър” е най-пиратстваният сериал за годината

0
49

Хитовият телевизионен сериал „Декстър” се оказа най-пиратстваната продукция за 2011 година. Според класацията на Torrent Freak, отделните епизоди на сериала са били изтеглени общо 3 620 000 пъти всеки чрез торент системата за обмен на файлове, предаде Tech Spot.

На второ място стои продукцията „Игра на тронове”, която се излъчва по филмовия канал HBO и е по мотиви от едноименния роман на Джордж Р. Р. Мартин. Отделните серии са теглени по 3 400 000 пъти, докато официалните им зрители в САЩ са били около 3 040 000.

На трето място е сериалът „Теория за големия взрив”, който е бил гледан чрез торентите от 3 090 000 потребители, докато по телевизията са го видели близо 16 милиона души. На четвърта позиция е докторският сериал „Хаус”, който е теглен 2 760 000 пъти и е гледан легално от почти 10 милиона души.

На почетното пето място е „Как срещнах майка ти” с 2 410 000 тегления през торентите и над 12 милиона официални зрители по телевизията.

Специалистите на Torrent Freak са установили, че въпреки внушителните числа пиратството на телевизионни сериали като цяло намалява. Това се дължи на разширения обхват, който имат легални услуги от сорта на Netflix и Hulu, действащи основно в Съединените щати. В Европа обаче, пиратстването на телевизионна продукция е голямо, защото няма легални алтернативи, които да са достъпни за потребителите. Американските сериали идват по официален път с огромно закъснение, а това кара хората да се обръщат към торентите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари