Делът на Intel на пазара на графичните решения за PC се е увеличил рекордно

0
21
Анализаторската компания Mercury Research публикува резултатите от изследване на световния пазар на компютърните графични ускорители. От доклада на експертите следва, че Nvidia продължава да увеличава разликата си от конкурента AMD в сегмента на дискретните графики, докато делът на Intel в цялата индустрия е нараснал до рекордно ниво.

Според отчета на специалистите, в последната четвърт на 2015 г. световните доставки на графични решения, използвани в персоналните компютри, са се увеличили с 5,6% в сравнение с предишните три месеца, но са намалели с 10,6% на годишна база.

Покачването на пазара от тримесечие на тримесечие специалистите обясняват със значителното увеличение на доставките на интегрирани чипове за десктопите на Intel и дискретните мобилни графики от Nvidia. Сегментът на графичните продукти за преносими компютри осезаемо расте вече две поредни тримесечия след излизането на ноутбуци, базирани на процесорите Intel Core от шесто поколение, се казва в изследването.

Анализаторите на Mercury Research съобщават за безусловна доминация на Nvidia в сегмента на дискретните графики, където делът на компанията достигна 79,7% през октомври-декември 2015 година. В края на същия период на миналата година, показателят за присъствие на Nvidia е равен на 68,7%.

Делът на AMD при световните доставки на дискретни графични решения за персонални компютри за годината се е свил от 31,3% на 20,3%. Всъщност, в сегмента на дискретните мобилни графики AMD не само няма да влоши резултата си от последните месеци на 2014 г. (33,5%), но може и леко да подобри позицията си (34,9%). От Nvidia споделят, че делът им се е свил от 66,5% на 65,1%.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари