Демократите се съмняват в сигурността на телефона на Доналд Тръмп

0
26

Мобилният телефон на американския президент Доналд Тръмп се превърна в повод за притеснение сред сенаторите от Демократическата партия.

Двама от тях са изпратили запитване до министъра на отбраната дали президентът използва криптирано устройство, от което да провежда разговори и да поства в Twitter. Сенаторите Том Карпър и Клеър МакКаскил, които са членове на комитета за вътрешна сигурност, се притесняват, че необезопасеният телефон може да се превърне в обект на хакване и така да застраши националната сигурност.

„Данните показват, че президентът може би все още използва своя персонален Android телефон, който е стар и несигурен“, пишат в писмото си сенаторите.

Според Карпър и Клеър МакКаскил, еднакво важно е Доналд Тръмп не само да комуникира по електронен път, но и да го прави по сигурен начин, така че се защитава информацията, свързана с президентската институция. По принцип Сикрет сървис вече снабди Тръмп с криптиран телефон, но слуховете твърдят, че той продължава да ползва стария си апарат, за да пише в Twitter.

Засега Белият дом не коментира официално запитването.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари