Десетото юбилейно издание на Evolution of Technical Communication ще се проведе в София на 4 и 5 юни

0
210
Процедурата по набиране на лектори за единствената в Югоизточна Европа конференция, посветена на техническата документация, е отворена до 7 февруари

 Evolution of Technical Communication – конференцията, която събира на едно място автори на техническа документация, информационни разработчици, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, продуктови мениджъри и консултанти от Югоизточна Европа, ще се проведе в София на 4 и 5 юни.

Процедурата по набиране на лектори вече тече и ще продължи до 7 февруари. Желаещите могат да участват с презентации (с продължителност 30-40 минути) и уъркшопи (с продължителност 90 минути), посветени на основната тема „Иновации в софтуерната документация“.  Предложенията трябва да покриват някоя от следните теми:

  • API документация;
  • обслужване и поддръжка чрез софтуер (машинни операции, актуализации);
  • непрекъсната доставка и технологии за доставка (Continuous Delivery and Delivery Technologies): статични уебсайтове, markdown, GitHub и др.;
  • платформи, инструменти и интеграционни методи;
  • гъвкава методология за разработване на софтуерна документация;
  • машинно обучение;
  • информационно моделиране;
  • интелигентно съдържание;
  • потребителски опит;
  • мултимедия и видео документация.

Необходимо е да се подадат заглавието на темата, резюме и кратка биография при регистрация в tekomWebPortal.

Билетите за конференцията ще бъдат пуснати в продажба в началото на март. Организаторите от tekom Europe са предвидили отстъпки за своите членове, включително и за тези на нейното българско подразделение – tekom България.

Общността на tekom България продължава своето динамично развитие. През изминалата година организира поредица събития, популяризиращи длъжността „автор на техническа документация“, този път в Габрово, Бургас, Варна и Шумен, както и събитието „Women in Tech Comm“. Също така към инициативния комитет се присъединиха Ани Койчева и Елвира Йорданова.

Evolution of Technical Communication демонстрира всичко, към което се стреми tekom България като организация – място, което стимулира иновацията и креативността, както и обмяната на опит в приятелска, неформална среда“, каза Елвира Йорданова. „Ще се радваме да посрещнем всички – колегите, които са с нас вече 10 години, както и тези, които сега навлизат в професията“, допълни Ани Койчева.

Миналогодишното издание на конференцията  привлече гости от над 16 държави – България, Дания, Германия, Финландия, Франция, Ирландия, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Сингапур, Испания, Швеция, Украйна, Великобритания и САЩ.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари