Десктоп версията на Google Chrome вече поддържа автоматични субтитри

0
1712

Автоматичните субтитри са функция на Android, която преобразува възпроизвежданата от мобилното устройство реч в текст. Тя е полезна за хората с проблеми със слуха и в редица други случаи. Миналата година започнаха първоначалните тестове на тази функция в бета версиите на браузъра Chrome за десктоп компютри, а сега тя може да бъде включена в стабилната версия Chrome 88.

За включването на тази функция е необходимо да се посети страницата с опциите чрез въвеждането в адресния ред на адреса:

chrome://flags

След това новата функция може да бъде активирана с помощта на флага:

enable-accessibility-live-caption

Необходимо е рестартиране на браузъра, след което при кликване върху иконката за управление на медийното съдържание, която е разположена вдясно от адресния ред, се появява програмен прозорец с панел за активиране на автоматичните субтитри. След като функцията бъде включена всичките възпроизвеждани чрез браузъра клипове или видеочатове ще бъдат съпроводени от субтитри.

Уеб изданието Androidpolice допълва, че засега новата функция често се срива и се налага нейното повторно активиране. И още, автоматичните субтитри работят само в средата на операционните системи Windows, macOS и Chrome OS.

Очевидно е, че щом се налага функцията да бъде активирана от експерименталните опции, то тя все още се тества и е възможно да има прекъсвания в нейната работа. Вероятно тя ще стане стабилна след излизането на някое от следващите обновявания за Chrome.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари