Джак Ма се появи публично и това повиши цената на акциите на Alibaba

6
1425

Основателят на китайската бизнес империя Alibaba Джак Ма (Jack Ma) не се бе появявал публично още от месец октомври миналата година, което на фона на започналото антимонополно разследване срещу основаната от него Ant Group предизвика тревога сред инвеститорите. Днес Джак Ма публикува видео в социалните мрежи и по този начин успокои обществеността със самия факт на своята поява.

Неговата виртуална публична поява бе по случай награждаването на преподавателите на известна селска местност в рамките на благотворителна програма, куратор на която е Джак Ма. През месец октомври китайският милиардер разкритикува китайските власти, след което срещу финансовия холдинг Ant Group започна антимонополно разследване. Появиха се слухове, че китайските власти са забранили на Джак Ма да напуска пределите на КНР. За последен път бизнесменът бе забелязан миналата година във видео, публикувано в социалните мрежи, в един от баровете, на които той е собственик.

Китайските власти са обезпокоени от на практика безконтролния ръст на бизнеса на Alibaba в сферата на финансовите технологии. Към личността на самия Джак Ма китайските регулатори нямат претенции, но те не могат да допуснат отслабване ролята на държавата във финансовата сфера и предприемат засилване на регулациите на компаниите от подобен ранг, които започнаха да оказват сериозна конкуренция на банковата система. На фона на появата на Джак Ма в общественото пространство акциите на холдинга Alibaba нараснаха с 5% наведнъж.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари