Джеймс Бонд сяда в електромобил

10
741

В новия филм, агент 007 ще кара електрически Aston Martin. Това е изискването на режисьора, тъй като зрителите от целия свят са все по-обезпокоени за състоянието на околната среда.

Измененията на климата карат все повече хора да се замислят за екологичния начин на живот. Guardian съобщи, че към този начин на живот се присъединява и Джеймс Бонд. В новия филм за агент 007, който трябва да излезе през 2020 година, Бонд за първи път ще използва електромобил.

Но далеч не всеки електромобил е достоен за Джеймс Бонд. Ето защо в новия филм ще се появи един от най-скъпите модели. Това е електрическият Aston Martin Rapide E с цена 250 000 евро. Компанията е произвела само 155 броя от този модел.

Идеята знаменитият британски шпионин да седне в екологически чист автомобил е одобрена и от продуцентите на филма, както и от изпълнителя на главната роля Даниъл Крейг. Но най-голям ентусиазъм проявява режисьорът на картината Кари Фукунага.

Заснемането на 25-я филм за агент 007 ще стартира през месец април тази година.

Един от най-влиятелните противници на електромобилите и възобновяемата енергетика е президентът на САЩ Доналд Тръмп. В началото на тази седмица той представи проектобюджет, който отменя всички данъчни отстъпки за електрическите автомобили и орязва разходите за охраната на природата и развитието на чистата енергетика. Но проектът има твърде малко шансове да бъде одобрен.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

А неможе ли актьора да посади дърво?

Colombino
Colombino

Що за глупост: Тръмп бил противник на еко дрън-дрън.
Тръмп е противник на дотациите и данъчните остъпки за въпросните еко дрън-дрън.

А Тюринг
А Тюринг

Тръмп е противник на дотациите и данъчните оТстъпки за обикновените потребители. Виж, ако става въпрос за данъчни облекчения на големия бизнес около него или републиканската партия, веднага ще предложи двойни и дори тройни размери…

Colombino
Colombino

Няма нужда да се заяждаш за изпусната буква в дума, която никой няма да сбърка. Очевидно съм достатъчно грамотен за да е печатна грешка.

Това за обикновения потребител и големия бизнес е точно обратното: Дотациите за електрическите коли на Мъск, които са бая луксозни се взимат от джоба на обикновените хора. А ползата е за голямата корпорация на Мъск.

Аналогично и с повечето пари, дето се наливат за уж зелеи проекти, ползата е силно съмнителна и има по-евтини и прости пътища за постигане на желания ефект.

Пенчо
Пенчо

Colombino,нали досега се сърдихте че Тесла е на загуба от милярди? Как изведнъж стана така че било в полза на Мъск? Май се въртите както ви е изгодно. А реалността е че Мъск върна ВСИЧКИ заеми предсрочно и то с лихвите, а петролните ви компаниики никога няма да ги върнат и само взимат! Да не говорим колко хора умират от изгорелите газове на тие дето ги защитавате. Ти също имаш или ще имаш болест причинена от замърсяването но си толкова умен че не го осъзнаваш.

Радо
Радо

Colombino това твое изявление е на малък човек от село с 500 човека , който мисли , че земята е плоска и няма такова нещо като парников ефект или глобално затопляне!!!!!! Преди да пишеш повече от 1 дума като коментар се замисли каво точно пишеш и дали има логика в него. Парите които държавите дават като отстъпка за закупуване на електрически коли се дават като ИДЕЯ да се намали замръсяването което колите с ДВГ правят а не да се спонсорира дадена компания.

Colombino
Colombino

Колите, които продава Мъск си се продават чудесно и без субсидия и се чака на опашка за тях. Тръмп много добре е преценил, че не се нуждаят от държавна дотация за да се продават. Пенчо: Аз лично много се радвам на успеха на Мъск и следя какво се случва както с колите му, така и с космическата му програма, а също така и с останалите проекти, които са малко или много насочени към решаването на глобални проблеми. Петролни компании нямам (но бих имал с удоволствие, колкото и да са неекологични). Радо: А твоите думи са думи на комунист. Не винаги… Виж още »

Barni
Barni

Колкото да ми триете мненията, пак ще ги публикувам! Знаеше се, че в калната дата вирее цензура!

Радо
Радо

Навсякъде по света където много хора четат и пишат има цензура. Няма начин всеки психопат и откачалник да си пише каквото си иска когато си иска скрит зад монитора и да се прави на голямата работа.
Ако не искаш да ти трият мненията спазвай етиката на сайта/форума.

Dave
Dave

Захапи аспуха и дишай дълбоко да ни покажеш колко е безопасно. Искам всички защитници на дизеларките да ни докажете лично колко са безопасни като дишате изпарения!