18.6 C
София

Джеймс Камерън призова за производство на филми във формат 5D

Най-четени

Американският режисьор Джеймс Камерън е на мнение, че всички съвременни филмови компании трябва да преминат към използване на 5D камери, които заснемат изображение едновременно във формат 2D и 3D. Това, според Камерън, ще позволи създаването на по-евтино 3D видеосъдържание и ще ускори неговото внедряване и популяризиране както в телевизията, така и в киното.

В интервю пред списание Wired Джеймс Камерън отбеляза, че 3D-телевизията няма да се развие, докато производството на 3D и 2D съдържание е разделено. По думите му, прът в колелата на развитието й поставят не само стойността и технологията за заснемане, но и недоверието на мнозина режисьори към стереоизображението. Като пример Камерън посочва Мартин Скорсезе, който реши да използва новата за него снимачна технология и създаде 3D-лентата „Изобретението на Хюго“ (Hugo).

Джеймс Камерън разказа също така подробности за разработената от неговата компания Cameron Pace Group камера, която позволява едновременното заснемане на видео във формат 2D и 3D. Устройството обаче не може да се купи – Pace Group го отдава само под наем. Режисьорът обяснява това с факта, че „няма смисъл то да бъде купувано, тъй като технологиите се усъвършенстват твърде бързо“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини