Джек Ма поздрави служителите на Alibaba Group с бутилка вино, в която се изобразява холограма

7
996

Основателят на Alibaba Джек Ма, точно на своя 55-годишен рожден ден, поздрави служителите и мениджмънта на компанията по много оригинален начин. Неговият рожден ден съвпада с 20-годишнината на Alibaba Group – компанията, който той напусна преди време, защото счете, че животът не е само работа.

Милиардерът е изпратил няколко бутилки скъпо вино, поставени във фини дървени кутии. В специален отсек във всяка от кутиите е поставен метален лист с инструкции и QR код. За да се види холограмата е необходимо QR кодът да се сканира, а телефонът да се постави в същото чекмедже, за да може да се използва като проекционен дисплей. След това в бутилката се появява холограма на самия Джек Ма, който казва следното пожелание и дори по-скоро тост:

„Работата прилича на вода, а животът на вино. Водата влияе на качеството на виното, но ние трябва да живеем така, че да усещаме вкуса на виното, а не на празния вкус на водата. Пожелавам на всички да намерят оптималния баланс между работата и живота“.

Джек Ма все още е член на борда на директорите на Alibaba Group и ще заема този пост до 2020 година, когато ще се състои годишното събрание на акционерите.

Към днешен ден финансовото състояние на Джек Ма е $39 милиарда.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ChromeOS
ChromeOS

Човек достоен за възхищение,пример,вдъхновение…но ние тука си имаме Азис и Преслава

Аз-Съм
Аз-Съм

Браво пич , много е готино и пожеланието е хубаво. Жив и здрав да си харчиш кинтите!

Охох
Охох

Аха, значи „животът не е само работа“…
Същият този човек твъреше, че трябва да се работи от 9:00 до 21:00 по 6 дни в седмицата.
Каква е думата за такова поведение?

пипи
пипи

Пази боже сляпо да прогледа!

Атанас
Атанас

Само Ганьо вярва, че 40 часа на седмица (от които изваждаме „болнични“, скатаване, кафе-паузи, пушене и др.) работа и пиене на бира пред телевизора всяка вечер ще му донесат благоденствие. Когато това не се случва, той е сърдит на целия свят.

Dave
Dave

Не е сърдит на целия свят, Атанасе, сърдит е само на държавата Бойко Борисов и т.н. че не му дали пари.

bluewater
bluewater

Атанас, пътя към благоденствието не минава през това да работиш за някого а през това да работят за теб. В най лошия случай да работиш сам за себе си.